Select Page

Altea la Vella s’engalana per celebrar les seues festes major, els dies centrals de les quals tindran lloc del 3 al 6 de febrer.

Este matí, la regidora de Festes, Marta Lloret, acompanyada pel clavari Celestino Gil i Pepa Pérez, mayorala, han donat a conèixer el programa de festes que la Comissió del Crist de la Salut 2023 ha preparat amb cura per celebrar les festes patronals d’Altea la Vella.

Lloret ha agraït a la nombrosa Comissió de Festes, integrada per 35 adults i 20 menuts, la feina que durant tot l’any han dut a terme per recaptar fons i preparar unes festes plenes d’activitats per a totes les edats.

L´edil de Festes ha recordat que “es tracta de les primeres festes de l´any, que en la passada edició es van poder celebrar però amb alguna restricció a causa de la pandèmia, però que este any tornen amb normalitat i força”.

Marta Lloret ha cedit la paraula als protagonistes de la Festa, però no sense abans elogiar la Comissió de Festes i la seua feina.

Per part seua, el Clavari ha subratllat que este dimecres 25 de gener tindrà lloc la traca inicial de festes; la inauguració de l’enllumenat i el Novenari al Santíssim Crist de la Salut a les 19:30h a la Parròquia de Santa Anna. Un horari que durant el cap de setmana s’avança a les 18:30h.

El diumenge 29 se celebrarà la tradicional concentració de motocicletes clàssiques al carrer principal d’Altea la Vella, que compta amb la col·laboració del Moto Club Altea; com ha comentat Celestino Gil.

I el cap de setmana següent, del divendres 3 al dilluns 6 tindran lloc els dies centrals de les Festes; com ha recordat Pepa Pérez, qui ha explicat que divendres a les 13:00h com és costum tindrà lloc la traca anunciant les festes i a la vesprada l’Entrada de la Murta i revetlla a la nit a càrrec de l’orquestra “La Festa”.

El dissabte al matí els més petits de la casa podran gaudir amb un parc a l’aparcament de Les Revoltetes. A mig dia hi haurà “Coca a la Llumà” per a tots i continuació tard amb la “Bandeta Bèrnia”. A la nit la macro discomòbil PHILANTROPIC FESTIVAL amb llança flames, foc fred, confeti, regals i més sorpreses.

El diumenge 5 de febrer és el Dia del Crist i començarà amb la concentració d’autoritats i Comissió de Festes a les 11:30h per dirigir-se a la Parròquia i celebrar la Solemne Missa en honor al Stm. Crist, que serà cantada pel Cor de la Basílica de la Mare de Déu del Socorro d’Aspe a les 12:00h. En acabar la Missa, mascletà i a la vesprada a les 19:00h Processó del Crist i en acabar la mateixa, castell de focs artificials. Tancarà el dia l’actuació de “La Gran Babilón”.

Dilluns 6 de febrer tindrà lloc la Missa de Difunts. En acabar la mateixa mascletà, Paella Gegant i a la vesprada dia infantil amb diverses actuacions.

Un nodrit programa de festes que com el clavari declara, “hem intentat fer un programa de festes per a tots i esperem que en gaudiu”.

Marta Lloret ha tancat la convocatòria convidant la població a participar de les festes en Honor al Santíssim Crist de la Salut que Altea la Vella acull amb tanta devoció.

Pin It on Pinterest