Select Page

Este projecte del 2n Pla E contempla a més actuacions en la xarxa de sanejament de la urbanització Monterico


Un dels projectes inclosos en el 2n Pla E del Fons d’Inversió Estatal és el de l’ampliació de l’estació depuradora en el pla parcial El Paradiso i la millora de la xarxa de sanejament en la urbanització Monterico. Tant l’alcalde, Andrés Ripoll, com el regidor d’Infraestructures, Santiago Ronda i la resta de l’equip de govern, s’han desplaçat fins a la zona per a conéixer el desenvolupament de les obres que es troben en quasi la finalització ja que s’estima que per a finals d’any estiguen plenament acabades. El projecte consistix en l’ampliació de l’estació depuradora del pla parcial El Paradiso i la millora de la xarxa de sanejament en la urbanització Monterico, ha puntualitzat ronda, “una EDAR que quan es va crear era per a donar servici a unes 200 vivendes, no obstant això ara ja comptem amb més de 300 a les que hem d’afegir al voltant de 50 de Monterico amb el que estem parlant d’un servici para més de 1400 persones”.
El regidor ha remarcat la necessitat esta ampliació i millora “ja que ja teníem problemes en Monterico amb la xarxa de sanejament”. L’empresa adjudicatària realitzarà a més un manteniment de les instal·lacions en els pròxims 5 anys tal com consta en el plec de condicions de l’adjudicació de l’obra. L’obra civil del projecte està completament acabada asseguren representants de l’empresa, mentres que falta la instal·lació dels equips mecànics.
El pressupost de l’obra aconseguix els 256.639,99 euros, ha constatat l’alcalde, “en una obra del 2n Pla E que és una actuació necessària d’eixes que no es fan perquè solen ser obres que no es veuen però que milloren enormement la qualitat de vida dels habitants”.
El director de l’obra i redactor del projecte, José Benigno Fernández, ha volgut explicar amb més detall les tres parts en què es dividix esta actuació “la primera se centra en l’estació de bombament ubicada en la part superior de Monterico; la segona en una estació depuradora a mitat de cota i la tercera en El Paradiso”. Fernández ha comentat que el servici per a estes 1400 persones es correspon amb uns 85 mil metres cúbics d’aigua depurada a l’any “que es va a abocar en els llits del riu”.

Pin It on Pinterest