Select Page

L’alcalde i l’edil d’Educació acompanyen la Diputada de Joventut en la seua visita a l’Institut alteà


L’alumnat de l’IES Bellaguarda ha participat este matí en una jornada de conscienciació en contra de l’acaçament escolar, organitzada per la Diputació Provincial d’Alacant a través de la campanya “no ho permetes, actua!”. A la cita ha assistit la Diputada de Joventut Mª Asunción Prieto, qui personalment ha volgut conéixer la realitat de l’Institut alteà. En tot moment, Prieto ha estat acompanyada per la regidora d’Educació, Pepa Perles i l’alcalde, Andrés Ripoll; a més del director del centre educatiu, Andrés Sánchez; el regidor de Joventut, Eloy Hidalgo i les edils Anabel Zaragoza, Rita Orozco i Pepa Narbó.


Com ha explicat la responsable municipal d’Educació, des de les regidories d’Educació i Joventut es va fer trasllat a la Diputació de l’interés de l’IES Bellaguarda per participar en la campanya de prevenció de l’acaçament escolar que esta tenia en marxa. Perles ha qualificat de “interessant la proposta de prevenció contra el bullyng, promovent valors positius de justícia i responsabilitat entre els jóvens”. “L’objectiu és sensibilitzar als adolescents que han d’assumir una posició d’intolerància enfront dels agressors i de solidaritat davant de les víctimes”, ha afegit la regidora.


La campanya compta amb la participació d’un grup d’Hip-Hop, “The Defenders”, qui és l’encarregat de defendre els valors de manera lúdica, divertida i entretinguda. “Estic segura que esta campanya serà positiva i tots els alumnes disfrutaran de la mateixa”, ha conclòs Pepa Perles.


Des de la direcció del centre, Andrés Sánchez ha comentat que l’acaçament escolar és un problema molt arrelat en la nostra societat, encara que en el nostre centre no és un problema dels prioritaris, però totes les accions que s’enfronten al mateix són benvingudes i per això, a iniciativa de l’AMPA, sol·licitem a l’Ajuntament la participació en la campanya. El director de l’IES Bellaguarda ha explicat també que en el centre es compta amb un espai en el seu web, a través del qual els alumnes o pares poden denunciar de manera anònima qualsevol acció que consideren acaçament i a partir d’ací el Centre s’encarrega d’investigar, valorar i posar oferir solucions davant de l’acció. Sánchez ha acabat la seua intervenció amb paraules d’agraïment per a la Diputació i l’Ajuntament.


Per la seua banda, la Diputada de Joventut, Mª Asunción Prieto ha realitzat un balanç molt positiu de la campanya. Prieto ha definit la campanya com una acció de prevenció i ha indicat,”l’objectiu és previndre, però açò no significa que perquè la campanya es duga a terme en un IES o col·legi és perquè hi ha problemes de maltractament escolar; sinó que amb ella es pretén fer arribar a l’alumnat que si en qualsevol moment detecten que algun company o companya està sent assetjat o insultat, el que han de fer és recolzar-los i no deixar-los aïllats i, sobretot, cal informar el tutor o la direcció del centre perquè açò és fonamental”.


Segons ha explicat Prieto, una vegada conclosa la visita de Defenders a tots els centres que han sol·licitat la participació en la campanya, la Diputació Provincial posarà en marxa un concurs en què cada centre participant remetrà un treball el contingut del qual siga el rebuig d’este tipus de violència. Els treballs seran valorats pel psicòleg que ha intervingut en la campanya i s’atorgaran importants premis als centres guanyadors.


Acabada l’explicació oferida per la Diputada Provincial de Joventut, ha pres la paraula l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, el qual ha tancat el torn d’intervencions agraint a la Diputació l’haver tingut a bé portar la campanya fins a Altea. “Hui estem veient una mostra de la realitat dels centres de Secundària i a més en un centre en què a més de la formació es pretén educar i formar els alumnes”, ha comentat el primer edil, qui durant molts anys ha estat lligat al centre com a professional de l’educació.

Pin It on Pinterest