Select Page

Està composta per 16 persones de distintes àrees municipals i representants de partits polítics


Recentment s’ha constituït la Comissió Transversal d’Igualtat la finalitat de la qual és la d’establir pautes que constituïsquen un pla amb perspectiva de gènere aplicable tant a l’Ajuntament com a tot el municipi. Benestar Social està rebent l’ajuda de l’empresa Oportunita Consultoria per a l’elaboració del mencionat pla, entitat amb què ja han estat desenvolupant al llarg d’este 2010 tallers d’autoestima i distintes activitats dins del cicle del Dia de la Dona Treballadora.
Gemma Córcoles, com a responsable de la regidoria, ha explicat que esta Comissió està formada per 16 persones que procedixen de les distintes àrees municipals així com estan representats tres partits polítics. “Ells seran els que ens van a remetre informació perquè es trasllade a l’empresa consultora -Constata Córcoles- informació amb què s’elaborarà un diagnòstic ampli dels distints aspectes de la localitat com ara el padró municipal, la vida social en el municipi, l’ocupació, les activitats culturals, etc”. Esta Comissió és la que posteriorment detallarà les accions i mesures a desenvolupar des del Pla d’Igualtat. En la primera reunió, ha indicat Silvia Porta d’Oportunita Consultoria, “es van desenvolupar unes jornades de sensibilització per als membres de la Comissió; se’ls va donar a conéixer tota la legislació vigent en matèria d’igualtat d’oportunitats per a hòmens i dones i se’ls va explicar de què es compon un Pla d’Igualtat així com les funcions de cada un d’ells dins de la Comissió”.
El primer pas és el d’arreplegar informació “dades qualitatives i quantitatius que ens ajuden a entendre en quina situació ens trobem respecte a la igualtat d’oportunitats en el municipi” comenta Puerta. Per a açò, Oportunita està duent a terme multitud d’entrevistes amb els representants de les distintes associacions de la localitat de qualsevol signe ja siga cultural, social, festiu, Ong’S, etc. Córcoles a més ha remarcat la pressa de temps “estem en un moment d’elaboració intensa del pla ja que el 28 de novembre ha d’estar ja en el ple per a la seua aprovació a més que pel fet que tenim aprovada una subvenció de 5.000 euros de Diputació esta ens exigix que l’aprovació del mencionat pla es realitze abans d’inicis de desembre”.


 

Pin It on Pinterest