Select Page

Amb un temps excel·lent, ideal per a la practica de l’atletisme, es va desenvolupar la XVI edició de la Carrera Popular 9 d’octubre en què van participar 1200 atletes en les diferents categories, des de veterans a bebés, en sis carreres que es van disputar des de les deu del matí fins a l’una del migdia.
La primera eixida va ser la Carrera de sèniors i veterans en què van participar més de 500 atletes. El recorregut, de 8.600 metres, amb eixida a la Plaça de l’Ajuntament va recórrer, Pont de Moncau, el riu, i el passeig Marítim fins a la rotonda del Chiringuito, tornant a la línia de meta situada en la Plaça de l’Ajuntament. El guanyador absolut de la prova va ser l’atleta del Club Atletisme Benidorm, Juan Antonio Fernández Cantos, amb un temps de 0:28:54, seguit a poca distància per Carlos Alegre Sánchez del Club Atletisme Port d’Alacant, i en tercera posició va entrar a la meta Ricardo Durá Cremades, del C.E. Colivenc.
En sèniors femení la guanyadora absoluta i primera classificada va ser Leire Gallerdo Poveda amb un temps de 0:37:25; seguida de Cristina Gómez Martínez del Club Atletisme Benidorm i de Doris Alves, Independent.
També van rebre un trofeu els tres primers classificats en les categories de veterans masculins i femenins. Acabada la carrera dels majors, van donar començament en un circuit més curt, situat en la mateixa avinguda Jaume I, les categories de cadets, infantils, alevins, benjamins, prebenjamins, i la de beus en carro. Tots ells van rebre, a més de la camiseta commemorativa, una medalla per la seua participació.
L’entrega de trofeus va estar presidida per l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, que va estar acompanyat pel regidor d’esports, Eloy Hidalgo, i els regidors de l’Ajuntament Santiago Ronda i Baltasar Ripoll. El responsable d’Esports va valorar molt positivament la participació, que un any més a superat el miler de corredors, convertint la Carrera Popular d’Altea en una de les carreres clàssiques de la província, ja que són nombrosos els clubs d’atletisme que es donen cita a Altea el 9 d’octubre. 

Pin It on Pinterest