Select Page

Este matí ha sigut presentat el nou projecte de comunicacions que està posant en marxa l’Ajuntament a fi d’acostar-se més als ciutadans. Com ha explicat l’edil de Sistemes d’Informació, Patricia Mora, “el nou sistema de comunicació multimèdia consistix en la instal·lació de 5 antenes de mobilitat que permetrà acostar als ciutadans tota la informació municipal d’interés”. A la presentació del projecte ha assistit també l’alcalde, Andrés Ripoll, el qual ha destacat l’interés que l’actual Equip de Govern està posant en “potenciar la transparència i la comunicació”.


Segons ha indicat Mora, “en la pràctica els ciutadans que així ho desitgen podran rebre tota la informació que es genere via bluetooth en el seu telèfon mòbil”. L’edil socialista ha subratllat que “este projecte és una via més de modernització d’este Ajuntament, que el que perseguix és l’acostament dels ciutadans a l’administració per a mantindre els ciutadans informats”.


Des d’Artefinal Estudi, empresa encarrega de la posada en marxa del projecte, Mª Angustias Bertomeu ha informat dels punts bluetooth instal·lats, que són l’Ajuntament, Centre Mèdic d’Altea la Vella, Oficina de Turisme, Poliesportiu i Plaça de l’Església. “El sistema pretén arribar a tota la ciutadania per això s’han instal·lat les cinc antenes que són mòbils, la qual cosa permet canviar-les d’ubicació per a informar puntualment de tot allò d’interés per als alteans i alteanes. Al sistema tenen accés el 80% dels mòbils i els telèfons que no poden accedir per via bluetooth podran accedir al sistema a través de la web creada en la que també estan les aplicacions instal·lades en les antenes perquè es puguen descarregar; de manera que tot el món puga estar informat”. La nova web informativa és www.infoaltea.mobi.


Como han apuntat des d’Artefinal en la pròpia web de l’Ajuntament s’oferixen les pautes d’utilització del nou sistema, “que és tan fàcil com acceptar la invitació que rebrà el teu mòbil al passar per davant d’un d’estos 5 punts bluetooth”, ha puntualitzat Bertomeu.


Entre els detalls aportats per la responsable del sistema, cada antena instal·lada envia 21 enviaments simultàniament i tarda entre 5 i 10 segons a recarregar-se. Transcorregut este temps tornen a enviar-se els missatges en un ràdio de 100m2 per cada antena.


Finalment ha sigut l’alcalde qui ha pres la paraula, que a més d’agrair a Artefinal el treball que està realitzant, ha manifestat sentir-se satisfet per estar presentant la materialització d’un nou projecte. Per a Andrés Ripoll és primordial satisfer els ciutadans la seua necessitat informació i amb este nou projecte es fa un pas més per a aconseguir el citat objectiu. “Som accessibles i una mostra d’això són les distintes apostes que tenim en marxa com, per exemple, el programa setmanal i la web municipal entre altres, però sentim que a pesar d’elles encara continuava existint necessitat comunicació amb la ciutadania i d’ací la proposta que hui presentem” hi ha detallat Ripoll; a la qual cosa ha afegit, “el nostre objectiu des del principi ha sigut potenciar la transparència i la comunicació i esta és una via més per a aconseguir-ho”.


El cost del projecte ascendix a 64.000€ més IVA i el finançament va a càrrec del 2n Pla E.


 

Pin It on Pinterest