Select Page

El regidor critica la reducció d’ajudes de la Generalitat enfront del suport del Govern Central


El regidor de Cultura i Mitjans de Comunicació ha fet un balanç d’actuacions efectuades en tres centres municipals, Palau Altea, Ràdio Altea i el Conservatori Professional de Música. En tots ells ha destacat les nombroses inversions realitzades i que no s’havien efectuat amb anterioritat en els casos sobretot de Ràdio Altea i Palau Altea. “Estes inversions -indica Zaragoza sobre l’emissora municipal- eren molt necessàries ja que durant molts anys han sigut molt poques les millores quasi inexistents tenint en compte que estem parlant d’un material tècnic que com és evident té un ús continuat i molt dur i que , per tant, cal anar renovant”.
Les millores en este cas es poden resumir en renovació integral dels equips i sistemes informàtics per a l’emissió i gravació en els estudis; compra de monitors d’àudio; adquisició de dos consoles d’àudio, de dos nous mòduls híbrids per a línies telefòniques; material nou en general com a gravadores, micròfons, taula de so, etc. “S’ha reestructurat la graella, es convoca cada any el Concurs de Contes de Nadal i es fa partícip a tots els col·legis amb visites als estudis a més que s’ha aconseguit una subvenció de l’Acadèmia de la Llengua Valenciana per l’emissió en valencià” puntualitza el regidor. Ràdio Altea aconseguix hui en dia ja els 35.000 oients diaris i la seua pàgina web ha aconseguit passar de 300 visites a 3.000 diàries
Si bé Ràdio Altea tenia moltes carències, també estava necessitat Palau Altea “on tampoc s’havia invertit en millores tècniques des de la seua inauguració en 2001”, segons paraules de Miquel Saragossa. En este cas s’ha adquirit un equip de so i s’ha firmat conveni per a la revisió del material motoritzat de l’escenari; arreglament del sòl en porta principal i annexa; col·locació baranes i reparació lucernaris per a filtracions. No obstant això, el projecte estrela a Palau ha sigut l’adequació de l’antic Museu Ètnic de la Música com a sala expositiva Navarro Ramón i la millora del lloc d’assajos dels grups de teatre locals.
El Conservatori Professional de Música ha aconseguit en esta legislatura diverses millores com ara la creació de tres sales en l’edifici annex per a assajos de banda i orquestra; el condicionament d’estes aules amb insonorització i creació de sala de concerts; reparació de canaletes edifici principal; reparació façana i aula piano; instal·lació d’aire condicionat en despatxos; il·luminació passarel·la accés annex, etc. Així mateix, durant estos tres anys s’ha organitzat el cicle d’activitats musicals, Musicaltea “s’ha commemorat -remarca Zaragoza- el 10é Aniversari del Conservatori i s’organitza des de la seua direcció el cicle de concerts Música a Boqueta Nit sense oblidar la celebració del Dia Europeu de la Música”.
Davant de la reducció en un 54% les ajudes que presta anualment la Generalitat Valenciana als Conservatoris Professionals i que afecta el d’Altea, el regidor, hi ha assenyalat que “s’hauran de prendre mesures perquè no desaparega. Estos retalls efectuats són senzillament producte de continuar atenent els gastos de viatge del papa Benet XVI a València en 2006 i que ha donat lloc a una recent modificació pressupostària”. Zaragoza ha comparat la gran quantitat de projectes finançats pel 1r i 2n Pla E del Govern Central, molts a Ràdio Altea, Palau Altea i Conservatori, “enfront de la política de reducció d’ajudes per a la Cultura tal com s’ha decidit l’eliminació del Circuit Teatral València amb el que subvencionàvem moltes obres de teatre en Palau Altea”


 

Pin It on Pinterest