Select Page

La Fira del Xicotet Format comença també en el Portal Vell
L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, els regidors de Cultura d’Altea i l’Alfàs del Pi, Miquel Saragossa i Maite García, acompanyats per altres autoritats i veïns van inaugurar oficialment la dotzena edició de Balconades ahir en un passeig pel nucli antic d’Altea.
Andrés Ripoll, alcalde d’Altea, s’ha felicitat per l’èxit que va tenint Balconades i les ha qualificat com “museu a l’aire lliure que cada vegada va tenint més solidesa”, de la mateixa manera, ha assenyalat que este és “el primer any que organitzem el fullet junt amb l’Alfàs” “hem ampliat l’espai i el temps expositiu donant-los als artistes més al·licient per a participar”.
“El que es pretén és que siga una obra fresca i ràpida, ja que com s’exposa a l’aire lliure pot deteriorar-se” ha explicat Miquel Saragossa, regidor de cultura d’Altea. A pesar d’esta rapidesa, Saragossa, ha afegit que “són obres de molta qualitat”, així mateix ha indicat que “enguany hi ha hagut un èxit de participació amb quasi 77 obres”.
Maite García, edil de cultura de l’Alfàs, ha agraït “la proposta del municipi d’Altea d’obrir la participació de les obres a altres municipis, com és en este cas el municipi de l’Alfàs” i s’ha felicitat que enguany puguen exposar-se la totalitat de les setanta-set peces al setembre i octubre en l’Alfas.
L’exposició que “s’ha convertit en una tradició” segons el primer edil alteanense, consistix en obres de tècnica i tema lliure amb l’únic requisit que la seua exposició a l’exterior siga viable, tant per clima com per disponibilitat del nombre de balcons. L’exposició romandrà a Altea fins al 31 d’Agost i passara al nucli antic de l’Alfàs del 17 de setembre al 17 d’octubre.
Fira del Xicotet Format en el Portal Vell
També es va inaugurar amb la presència de les autoritats alteanas la Fira del Xicotet Format, on els set estands instal·lats en el Portal Vell donen cabuda a l’exposició d’onze artistes. Les obres tenen com a requisit no ser majors de 40 x 45 cm. combinant-se gravats, pintures aquarel·les, dibuixos, obra gràfica i fotografia entre altres. “La fira està oberta tant a artistes que comencen com ja consagrats” ha explicat Miquel Saragossa, edil de Cultura, també ha assenyalat que s’ha aconseguit arribar “a l’objectiu que teníem amb esta fira que era donar-li un espai expositiu a artistes al voltant de la facultat de belles arts d’Altea”.


 

Pin It on Pinterest