Select Page

La regidora de Benestar Social, Gemma Córcoles, ha donat a conéixer la posada en marxa de dos projectes que compten amb la subvenció del SERVEF, denominats “Eficiència en Servicis Socials” i “Implantació Siuss”. Programes que responen a l’aposta que l’esmentat departament fa per “un treball ben fet i l’optimització dels recursos, seguint la línia duta a terme fins ara”; segons la responsable municipal d’Àrea.
Com ha explicat l’edil socialista, “l’objectiu principal del programa Eficiència en Servicis Socials és promoure els mitjans necessaris per a aconseguir la màxima optimització dels seus recursos, tant en mitjans personals com en mitjans tècnics i telemàtics”. “Amb la realització d’este projecte podrem millorar l’eficiència dels recursos de l’àrea de Servicis Socials i de totes aquelles que depenguen d’ella com a Immigració, Dependència, Igualtat, Tercera Edat, Sanitat, etc. Millorarem la qualitat del servici als ciutadans, es disminuirà el gasto corrent en paper i tinta igual que el volum de paper acumulat en els arxius, la qual cosa genera problemes d’espai”, ha puntualitzat Córcoles.
Segons les dades aportades per l’edil, el treball el durà a terme un diplomat en informàtica i el cost de la seua remuneració és de 9.410€ que va a càrrec en la seua totalitat pel SERVEF i el Fons Social Europeu.
El segon dels projectes en marxa és el SIUSS, programa informàtic de desenvolupament de la fitxa social. És el segon any que es du a terme i el mateix servix de suport documental que permet l’arreplegada de les dades bàsiques de l’usuari dels Servicis Socials. Una informació necessària per a la realització d’una intervenció professional com a resposta a una demanda social.
“El projecte va tindre el seu inici l’any passat amb la instal·lació en tots els equips del Departament de Servicis Socials i tot el personal va rebre formació acreditada pel Ministeri de Sanitat i Benestar Social. En este primera fase es va poder organitzar la documentació del Departament i traspassar al nou programa 325 expedients. Per a poder finalitzar el procés hem tornat a demandar de nou el projecte per a 4 mesos, amb el propòsit d’afrontar amb èxit la tasca en el menor temps possible sense menyscabar l’atenció als ciutadans pels que és necessari la contractació d’un auxiliar administratiu, els gastos de contractació de la qual ascendixen a 8.208€, subvencionats pel SERVEF, també”, ha comentat Gemma Córcoles qui finalment s’ha referit a la totalitat de subvencions que des d’inici d’any han rebut Joventut i Benestar Social destinades a projectes d’este tipus i que suposa una quantia de 44.275€.


 

Pin It on Pinterest