Select Page

Set agrupacions musicals procedents de València, Ciudad Real, Tarragona i Pontevedra, han sigut seleccionades per a competir en la 39é edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’Altea’. La cita cultural, que se celebrarà els dies 4 i 5 de desembre, centrarà la seua temàtica en els ‘Pobles d’Amèrica’.


La Banda Municipal de Música de Silleda, l’Agrupació Musical Santa Cecília de Tomelloso, l’Agrupació Musical Senienca i la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol participaran en la Secció Primera del certamen. Estos quatre grups hauran d’interpretar com a obra obligada Alliberadors, composta per Óscar Navarro González, inspirada en el riu Amazones i en una fanfàrria dedicada als alliberadors d’Amèrica.


La Secció Simfònica tindrà com a peça obligada Venus de les llums, simfonia núm 2, una creació del compositor José Suñer Orihuela que està basada en la mitologia antiga de terres mexicanes i en la dualitat entre la llum i les ombres. Esta secció comptarà amb l’actuació de la banda de Lalín, la banda simfònica L’Harmònica de Buñol i la Societat Musical d’Alzira.


El comité organitzador del certamen, com cada any, ha seleccionat a les bandes participants d’acord amb les bases vigents de la trobada musical que contemplen criteris de territorialitat, currículum de la banda, documentació aportada, obra lliure i orde d’inscripció.
Com a requisit imprescindible, les agrupacions seleccionades no superaran els 85 músics en la Secció Primera ni els 135 integrants en el cas de la Secció Simfònica. Igual que en anteriors edicions, el 39é Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea es desenvoluparà al Palau Altea Centre d’Arts.


Els guanyadors de la Secció Primera del certamen, organitzat per la Societat Filharmònica Alteanense, rebran 8.000 euros com a premi, i els vencedors de la Secció Simfònica obtindran 11.000 euros. La resta d’agrupacions participants rebran com a reconeixement 3.000 euros en la Secció Primera i 5.000 en la Simfònica.
El sorteig per a determinar l’orde de participació de les bandes es realitzarà el pròxim 31 de juliol a les 12.00 hores al Palau Altea Centre d’Arts. En l’acte també es designaran els membres del jurat, i s’entregarà el material de les obres obligades que hauran de ser interpretades per les bandes inscrites.
  

Pin It on Pinterest