Select Page

El cost de l’actuació ascendix a 106.000€ i va a càrrec del 2n Pla E


L’alcalde i l’edil d’Infraestructures, acompanyats per alguns dels edils de l’Equip de Govern, han presentat “in situ” el projecte d’estalvi energètic i eficiència lumínica que s’està duent a terme en els carrers del centre urbà del municipi. En total seran 98 els fanals que se substituïsquen gràcies a este projecte, a més de la col·locació d’uns projectors en la zona de passeig de l’avinguda Jaume I que donaran major cobertura lumínica a la zona de vianants i comercial.


Segons l’edil d’Infraestructures, “del que es tracta en este projecte és de canviar les lluminàries existents fins ara per altres que produïsquen estalvi energètic i evitar la contaminació lumínica”. Segons els detalls aportats per ronda, els carrers que es van a veure millorades amb la mesura són l’avinguda Jaume I, els carrers Costa Blanca, convent, Filharmònica, Gabriel Miró, Mare Nostrum, Adolfo Quiles, Zubeldía, Garganes, Ferrocarril i la Plaça José Mª Planelles o de l’Ajuntament.
Com ha explicat l’edil socialista, este projecte va acompanyat per altres tres més de semblants característiques que es duran a terme en el Nucli Antic d’Altea i en la perifèria.


En paraules de l’alcalde, “estem assistint a la finalització del canvi de lluminàries en el nucli urbà; un dels 4 projectes del Segon Pla E que tenen com a objectiu l’estalvi d’energia aprofitant al màxim la llum. Estes noves lluminàries s’encendran quan realment faça falta, gràcies a la instal·lació de rellotges astronòmics. Estos rellotges el que produiran és que els fanals s’encenguen automàticament quan disminuïsca la llum natural”. “A més del canvi de lluminàries i de la instal·lació de rellotges astronòmics se substituiran les peretes per altres d’estalvi de consum per a aconseguir que disminuïsca la factura d’electricitat que paga l’Ajuntament” ha afegit l’alcalde.


Andrés Ripoll ha manifestat satisfacció i ha recordat que gràcies als dos Plans E i el Pla PIP de la Generalitat, l’Ajuntament realitzarà 48 projectes distints, estant la majoria d’ells conclosos.

Pin It on Pinterest