Select Page

Punset: ” Cal apostar per consumir productes del territori, locals, frescos i de temporada “


La regidoria d’Agricultura, en col·laboració amb la de Turisme, ha aconseguit finançament per al Club EnoAltea. La subvenció prové de l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana i finançarà el projecte amb 6000 €. En el club d’Enoaltea entren en joc productors locals, establiments gastronòmics (botigues, restaurants d’Altea…) “i inclús un altre tipus de potencialitats -indica la regidora d’Agricultura, Carolina Punset- pròpies del nostre entorn com la cultura artística, així un exemple d’esta proposta seria, per exemple que una pintora alteana poguera decorar un pot on posem Ametles Km 0” .
“La finalitat última d’este club és fer propostes per a traure a la llum, utilitzar i potenciar els productes de la terra. Amb això, potenciem i dinamitzem l’economia local fomentant la demanda dels productes típics del territori”, explica Punset.
ENOALTEA també perseguix: la inter cooperació entre productors (posar en marxa processos de concertació treballant en un mateix fi); promoure canvis que incrementen l’oferta de productes propis; promoure la demanda i gaudi d’un consum intel·ligent en relació als productes locals i de temporada i a productes km. 0 (màxim 40 km a la redona).
L’encarregat de realitzar l’estudi serà l’IMPIVA de Conselleria que ja ha realitzat un pla de treball que presentarà els membres del club al llarg del mes de juliol. Algunes de les propostes giren entorn de formació, creació d’una ruta turístic enogastronòmica amb la seua corresponent senyalització, posada en marxa de webs estratègiques així com implantació d’un pla de comunicació al consumidor perquè puga identificar amb més facilitat als productes del territori.

Pin It on Pinterest