Select Page

Jaime Sellés, president de l’Associació 3a Edat El Verdader, compareixia públicament en el dia d’ahir per a reclamar-li a l’Ajuntament el pagament del deute que este té acumulada amb la Residència Els Boqueres -875.000€- en concepte d’assistència a les 11 places concertades amb la Fundació per als nostres Majors Vila d’Altea, presidida per l’alcalde.
Com explicava Sellés, l’Associació El Verdader explota les instal·lacions de les Boqueres, en la que s’atén a 92 residents i 30 en Centre de Dia. “Una prestació social important per als alteans”, comenta el Pridente de l’Associació. “de les 92 places de residents, 11 estan concertades amb la Fundació per als nostres Majors Vila d’Altea, que presidix de l’alcalde i que és l’Ajuntament qui decidix a quines persones se’ls atorguen”. Segons Jaime Sellés, l’Ajuntament deu a l’Associació El Verdader 875.000€ en concepte de residència d’esta 11 persones des de l’any 2008.
A més de les dades aportades, en la seua compareixença Sellés es referia a les últimes declaracions que en Sessió Plenària es van produir en les que es qüestionava la viabilitat de la residència. Respecte d’això assenyalava, “la residència per si sola pot existir, però és necessari que l’Ajuntament ens pague el que ens deu perquè les prestacions no s’han deixat de realitzar. Els residents, tant privats com públics estan rebent el mateix tracte a pesar que una part no col·labora en el sufragi dels gastos”. “el que ara és un problema greu es convertirà en un problema sense solució”, ha afegit Sellés; qui creu que l’Associació El Verdader no està rebent per part de les autoritats municipals el tracte que es mereix.
“Sol·licitem, a qui siga el responsable, que complisca amb les obligacions. Amb eixos diners realitzem una prestació social molt important. Des del passat gener el finançament va directament als residents, i des de llavors que no hem rebut ni un duro dels residents municipals. El que volem és que s’entenga que sense eixos ingressos està en perill el funcionament futur de la residència”.
Finalment Sellés declarava, “no volem prendre mesures dràstiques com la de no assistir a les places concertades amb l’Ajuntament, però no podem estar finançant servicis que a nosaltres ens costen diners”.
Acompanyant Jaime Sellés en la compareixença estaven la directora dels Boqueres, Carmina Vila i el fundador d’Emaús Francisco Nadal.


 


 

Pin It on Pinterest