Select Page

El primer edil afirma que la gestió de l’equip de Govern és “eficaç i fructífera per a Altea” mentres que el PP “ens va deixar en fallida”


L’equip de Govern PSOE-CIPAL ha aconseguit la major inversió per a Altea durant els seus tres anys de legislatura, tal com ha desvelat l’alcalde, Andrés Ripoll. En total, la gestió del primer edil ha aconseguit que es destinen més de 12,3 milions d’euros per a noves infraestructures en la localitat que “han millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans” amb el Pla E 2009 i 2010, amb el Pla PIP i la gestió d’altres subvencions, ha apuntat l’alcalde. En este sentit, ha remarcat que “la nostra gestió és eficaç i fructífera per al municipi” i, en canvi, els dotze anys del govern del PP “ens van deixar en fallida gràcies al balafiament de Miguel Ortiz mentres es vivia una època de bonança i de construcció que no va saber aprofitar”.
Així mateix, Ripoll ha recordat alguns dels projectes emblemàtics que s’han realitzat en el municipi amb l’actual govern socialista on destaquen “la nova oficina d’estrangeria; el manteniment i millora de totes les platges; la creació de la Biblioteca d’Altea la Vella; la compra dels terrenys per a les pistes esportives en el col·legi d’Altea la Vella; l’edifici multiusos a Altea la Vella; el nou complex esportiu Joan Montiel; la regeneració del riu Algar; o futurs projectes com el Corredor Verd o el Centre d’Educació Infantil”, entre altres. Al mateix temps que s’estan executant totes estes inversions “hem pres mesures econòmiques de contenció del gasto i d’austeritat amb el que eliminem els gastos superflus i rebaixem el pressupost municipal dels 55 milions d’euros que gastava el PP en 2007 als 24 milions d’euros que vam proposar nosaltres en 2009 i, amb la dita quantitat, estem oferint tots els servicis imprescindibles i necessaris per als ciutadans” demostrant “el balafiament a què ens tenia acostumats el grup popular”.
Davant de les declaracions del regidor del PP, Miguel Ortiz, sobre la gestió de l’actual equip de Govern, l’alcalde ha matisat que “intenta donar lliçons del que ell no va complir demostrant una falta d’ètica política i de moral”, “del PP heretem un deute de 28,8 milions d’euros que estem treballant per a esmenar amb mesures de contenció del gasto”, ha declarat Ripoll. A més, el primer edil socialista ha insistit en el fet que “és curiós que ara que estem prenent mesures per a eixir de la crisi, treballant en el pressupost de 2010 i en el Pla de Viabilitat plantegen una predisposició a acords quan l’experiència ens diu que sempre han volgut judicialitzar i retardar la nostra gestió perjudicant així els ciutadans com va ocórrer amb els contenciosos contra l’auditoria que va desemmascarar la seua nefasta gestió o contra els plecs d’adjudicació de l’aigua”.
Actuacions en Servicis Socials
Andrés Ripoll ha matisat que “una de les prioritats de l’equip de Govern són els servicis socials com es demostra en les inversions ja executades com en l’ampliació del Centre Social i seguirem en esta línia de treball perquè ens preocupen tots i cada un dels alteans i alteanes”.
Davant de les crítiques populars sobre la possible clausura de la residència Les Boqueres, l’alcalde ha matisat que “la residència és de propietat d’una fundació privada, concretament de la Fundació Municipal Els nostres Majors, la gestió dels quals correspon a l’associació El Verdader i, per tant, no depén de l’Ajuntament”. També ha desvelat que “tots els seus usuaris paguen una quota i el cost de la seua plaça davant del que no entenem el seu dèficit perquè l’única cosa que fa l’Ajuntament és aportar una subvenció segons un conveni establit”. En este sentit, ha insistit en el fet que a hores d’ara “no tenim constància que la residència vaja a tancar ja que la totalitat de les places estan cobertes”.
Gestió urbanística
L’alcalde ha revelat que a final d’any “estarà redactat el document d’inici del Pla General d’Ordenació Urbana i el PERI d’Altea la Vella ja que, encara que els tràmits burocràtics són lents, estem treballant incansablement per a aconseguir que estos projectes siguen una realitat ja que la nostra intenció és complir amb les nostres promeses electorals”. En canvi, el PP “va executar els seus projectes urbanístics amb els diners de les empreses constructores, venent el 10% del patrimoni municipal del sòl per a dur a terme les seues suposades inversions”. Per a Ripoll, el PP es dedicava a “convenir el pagament de factures a canvi d’eixe 10% com va ocórrer amb el condicionament de la finca Vil·la Ángeles a càrrec del conveni firmat amb Promocions i Finances, promotor de Belles Arts, el Palau de les Arts sufragat per la universitat Miguel Hernández, o la construcció de l’avinguda Juan Alvado a càrrec dels propietaris del Pla Parcial Belles Arts”. Per tant, l’alcalde es pregunta: “En què es va gastar els diners de les arques municipals el PP perquè tampoc van executar la ronda Sud de què parlen?”.
L’equip de Govern lidera el progrés a Altea
Finalment, l’alcalde ha afirmat que l’actual equip de Govern “lidera el progrés a Altea” ja que “estem organitzant les inversions perquè tots els ciutadans es vegen beneficiats dels 48 nous projectes que s’han executat i altres que s’estan executant amb els que generem ocupació, apostem pel desenvolupament sostenible i creguem noves i necessàries infraestructures per al poble capdavanters per l’honestedat i la nostra transparència en la gestió”.


 

Pin It on Pinterest