Select Page

La recol·lecció, manipulació i distribució del nispro centra en estos moments l’activitat de la Cooperativa Agrícola d’Altea; així ho ha explicat a este mitjà el president de l’entitat, Francisco Devesa qui hi ha assenyalat que “enguany la campanya ha arribat uns 15 dies abans que l’any passat, la qual cosa pot redundar en un millor preu per a l’agricultor, ja que no ha hagut de compartir mercat amb fruites d’estiu com la cirera”.
“De moment, en les 3 setmanes de campanya que portem, està faltant quelcom de calibre en la fruita i açò és a causa del fred que hem tingut fins fa poc, però esperem que este vaja augmentant conforme van passant els dies”, respon Francisco Devesa quan se li pregunta per les qualitats del nispro que està arribant a la Cooperativa Agrícola. Respecte al preu, este no es pot conéixer fins que la fruita estiga venuda, però si s’aconseguix la mitjana de 1€ per quilo, ja es pot considerar un bon preu, ha explicat a este mitjà Francisco Devesa.
Entrant en la qüestió d’envasament del producte, “enguany s’ha introduït una nova modalitat consistent a depositar el nispro en uns envasos retornables. Una novetat per la qual hem apostat en un moment en què hi ha una crisi que també afecta el camp. L’ús d’estos envasos produirà un xicotet estalvi als agricultors”, ha manifestat el responsable de la Cooperativa Agrícola. A més, Devesa ha apuntat que també s’està donant en els últims anys l’envasament individual; envasos d’ un dels principals factors a tindre en compte en el nispro ja que es tracta d’una fruita delicada i que patix uns rigorosos controls de qualitat, Francisco Devesa ha apuntat que 750gr de capacitat. Un model que evita la manipulació en destí i per tant que es degrade el producte que el consumidor es porta a casa. “És necessari que ens adaptem a les peticions de mercat i entre elles està l’envasament individual de la fruita. Un envasament que demanden les grans superfícies, com són Consum i Eroski, dels que som proveïdors”.
En total s’espera que passen per la Cooperativa Agrícola un milió i mig de nispros, sent la setmana que ve l’àlgida de productivitat.
Una vegada més, Francisco Devesa hi ha assenyalat que el principal mercat de destí del nispro continua sent Itàlia, seguit pel mercat nacional.

Pin It on Pinterest