Select Page

Moltes i variades són les activitats que la regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Biblioteca Púbica Municipal, ha organitzat per a commemorar el Dia del Llibre. Un programa d’actes que s’estén durant tot un mes i en el que es fa un reconeixement a les figures de Miguel Hernández, Joanot Martorell i Carmelina Sánchez Cutillas; a més d’albergar Encontes, rutes històriques pel municipi; visites escolars i guies especials de lectura. Així ho ha donat a conéixer el responsable municipal de Cultura, Miquel Zaragoza.
“Enguany oferim un mes dedicat a l’entorn del llibre i tres figures són claus. Carmelina Sánchez Cutillas, Joanot Martorell i Miguel Hernández. Des de la Biblioteca Pública s’ha organitzat un ampli palmito d’activitats que van donar inici el passat dia 23 amb el curs “Matèria de Memòria” impartit per professor Joan Borja de la Universitat d’Alacant i de la mà de la Biblioteca Pública, que continuarà els dies 7 i 8 d’abril”, ha explicat Zaragoza; qui també ha recordat la celebració, divendres passat de l’homenatge que l’associació Amics de la Poesia rendia a Miguel Hernández.
Respecte a les pròximes activitats que tindran lloc, la més immediata a celebrar és la representació de “Los Titeres de Cachiporra” i “El retablillo del señoor Cristóbal” de Lorca, a càrrec del Grup Urbà de la Facultat de Belles Arts, dirigit per Josep Sou, que tindrà lloc el dijous 28 d’abril a les 20h al Centre Social.
El dijous 13 de maig, a la Biblioteca P. M. d’Altea a les 20:30h, el grup “Assambra Tradicions” interpretarà música de l’època de Joanot Martorell davall el títol “El Tirant quotidià”. També eixe dia, en la mateixa biblioteca, s’inaugurarà l’exposició “El segle de Joanot Martorell”. L’exposició es podrà visitar fins al 26 de maig.
Del 19 al 22 de maig tindrà lloc el festival de narració oral Encontes, que com cada any donarà vida a les distintes places del municipi oferint espectacles destinats als distints tipus de públic.
El 20 de maig en la Casa de Cultura, a les 20:30h, el professor Joan Borja i Sanz impartirà una conferència entorn de la figura de Joanot Martorell i la seua obra més significativa. El títol de la xarrada és “Joanot Martorell: genialitat, ironia i passió en Tirant lo Blanc”.
El 26 de maig, l’últim dia del “Mes del Llibre”, tindrà una altra conferència. En este cas l’historiador alteà Juan V. Martín Devesa parlarà de les “relacions internacionals en el Renaixement”. L’acte es desenvoluparà a la Casa de Cultura a les 20:30h.
A més dels actes descrits, Miquel Zaragoza assenyalat que també tindran lloc altres iniciatives com són les rutes històriques denominades “l’Altea dels nostres iaios”; visites escolars a les biblioteques d’Altea i Altea la Vella; guies especials de lectura sobre l’obra dels autors protagonistes d’este “Mes del Llibre”; així com ha recordat la col·laboració de l’àrea de Cultura en la Setmana Gòtica que va celebrar l’IES Bellaguarda a finals del mes de març.
Des de Cultura, Miquel Zaragoza ha invitat a alteans i visitants a participar de les propostes organitzades entorn del “Dia del Llibre”, que per primera vegada comprenen tot un mes.

Pin It on Pinterest