Select Page

 Sessió de treball entre la Universitat Politècnica de València, La Cooperativa Agrícola i l’Ajuntament d’Altea en el programa control biològic de plagues


Encapçalats pel catedràtic d’Entomologia Agrícola de la UPV, Ferrán García Marí, professional de reconegut prestigi en Control Biològic de Plagues, i el professor de Cultius Rafael Laborda, s’han donat cita a Altea una dotzena de persones que tenen com a objectiu fer un seguiment del projecte i avaluar els resultats aconseguits fins al moment.
Es tracta d’un equip d’enginyers agrònoms que col·laboren en esta iniciativa pionera impulsada per la Regidoria d’Agricultura amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola i el finançament de la Fundació Biodiversitat. En el seu treball a Altea, estan realitzant una valoració del nivell d’insectes perjudicials i beneficiosos i han començat ja a treballar el sòl veient la quantitat de depredadors que habiten en ell i editant un catàleg denominat El sòl com a possible Agent del Control Biològic de Plagues. Segons el professor Rafael Laborda, “el sòl és un filtre, ja que alguns insectes, com els trips o la mosca de la fruita baixen a la terra a deixar els seus pupes (ous) i a l’haver-hi depredadors que se’ls mengen, es produïx el control Biològic de Plagues”.
Després de la seua visita als terrenys inclosos en el projecte, el catedràtic Ferran García ha mostrat la seua satisfacció perquè ” per fi el control biològic de plagues s’aplica a tot un poble i no sols a un camp d’experiments ja que fins a la data ningú a la Comunitat Valenciana havia pres la responsabilitat d’assumir un repte com este”. A açò va afegir el Professor Laborda “amb les dades que anem demanant en esta experiència pilot – que comprén més de 65 hectàrees d’horta i quasi dos-cents agricultors – Tindrem cada vegada més coneixements que podrem exportar a altres poblacions pròximament”.
Carolina Punset, la regidora d’Agricultura, va manifestar la seua satisfacció per l’evolució del projecte ja que s’estan complint els plans de treball previstos i s’ha aconseguit eliminar l’ús de plaguicides i herbicides substituint-ho per este mètode de control biològic absolutament respectuós amb el nostre medi ambient.

Pin It on Pinterest