Select Page

Del 3 de maig al 30 de juny a la Casa de Cultura, Serafí Cortés Martínez impartirà un curs en què ensenyarà com fer maquetes de construcció topogràfiques. El curs s’impartirà en dos sessions a la setmana de tres hores cada una d’elles i l’objectiu de la iniciativa és donar a conéixer el procés de realització de maquetes topogràfiques, en suro i altres materials reciclables, ressaltant la fiabilitat del relleu. Així ho ha explicat el propi Cortés. Una iniciativa coordinada pel departament de Cultura municipal, regit per Miquel Zaragoza, qui ha destacat que es tracta d’un curs destinat a qualsevol persona que vullga familiaritzar-se amb la construcció i les maquetes.


“Seguint la tònica que des de la regidoria de Cultura estem portant, volem donar cabuda a tota aquella expressió artística i cultural que ens parega allunyada d’allò més habitual. Una vegada més, oferim -en la mesura que ens és possible- les nostres instal·lacions per a donar difusió i ser el lloc de trobada o de partida d’este tipus de manifestacions, en este cas sobre la construcció de maquetes”, ha comentat el responsable municipal de Cultura en el transcurs de la presentació.
“Per a assistir al curs no cal tindre una base específica, però si que pot resultar interessant per als estudiants de mòduls de construcció i també als estudiants de Belles Arts”, ha puntualitzat Zaragoza.
Sobre el contingut del curs i altres particularitats ha parlat el seu professor, Serafí Cortés, titulat en Oficialía Delineant de la Construcció i Industrial per l’Escola Mestria Industrial d’Alcoi, qui ha indicat, “el curs està dirigit al públic en general que desitge familiaritzar-se amb l’arquitectura i les maquetes d’una manera econòmic i ràpid. A més, és interessant per a alumnes i professionals arquitectes als quals els constituïx una ferramenta econòmica i eficaç per a la presentació ràpida dels seus projectes”.
“Són molts i variats els casos pràctics i utilitats de la realització de maquetes. Per exemple, és interessant per a les persones que desitgen construir la seua pròpia casa, perquè així poden veure abans de construir-la i evitar possibles problemes abans de realitzar l’obra; a més que tota la família pot estudiar-la i modificar-la. Una maqueta també aporta una fàcil comprensió i visió del treball fet per un arquitecte en plans. A més pot servir per a la decoració d’aparadors; servir per a la mostra de projectes; estudi de projectes en què es va a invertir; entre altres utilitats, a part que és una bona eixida professional a causa de la demanda de professionals maquetistes que existix”. Ha explicat Serafí Cortés.


La duració del curs serà de 2 mesos, amb un total de 51 hores, distribuïdes en 17 sessions de 3 hores cada una d’elles. Es realitzaran 2 sessions a la setmana. El curs iniciarà el 3 de maig del 2010 i finalitzarà el 30 de juny. Tindrà lloc a les instal·lacions de la Casa de Cultura d’Altea, lloc on s’ha de materialitzar la inscripció, fins al 28 d’abril. El preu de la matrícula és de 80€ per a estudiants i titulats en desocupació i de 95€ per a públic en general.
Si no es cobrixen totes les places, s’admetran nous alumnes al llarg del curs, sempre que realitze les sessions intensives que el professor impartirà a este efecte a fi que adquirisca els coneixement del grup.


PROGRAMACIÓ DEL CURS
I. MATERIALS I FERRAMENTES
· Sistemes de mesurament, escalímetres i escala gràfica
· Diferents pegaments a utilitzar i les seues aplicacions
· Materials emprats
II. TOPOGRAFIA
· Escales
· Escala gràfica
· Altimetria estudi de les corbes de nivell
· Construcció d’una maqueta de relleu
· Llegenda de signes
III. INTERPRETACIÓ DELS PLANS D’ARQUITECTURA
· Plantes
· Seccions
· Alçats
· Cobertes
· Pla de conjunt
IV. TÈCNIQUES DE TALL MANUAL
V. MAQUETES VOLUMÈTRIQUES
· Terrenys topogràfics
· Confecció de volums
· Volums d’urbanitzacions a xicoteta escala
· Volums a escales majors
VI. MAQUETES DE CARTÓ, SURO, FUSTA ETC.
· Portes i finestres
· Murs corbs
· Façanes
· Efectes d’aigua
VII. REALITZACIÓ DE LA MAQUETA D’UN XALET EN CARTÓ O FUSTA
· El bastidor i el terreny
· La vivenda
· Cobertes
· Baranes i reixes
· Mobles, sanitaris, etc.
VIII. CONSTRUCCIÓ D’UN EDIFICI
IX. VEGETACIÓ
X. DONAR-LI VIDA A LA MAQUETA


L’assistència i realització de les maquetes de fi de curs seran requerides per a l’obtenció del certificat d’assistència al curs expedit per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, a través de la Casa de Cultura.

Pin It on Pinterest