Select Page

Les edils d’Educació i Urbanisme, Pepa Perlés i Verónica López han informat de l’estat en què es troba l’expedient per a l’execució de l’Escola Infantil Municipal. En paraula de Perlés, “l’Escola Municipal Infantil està a punt de veure la llum”. Segons ha detallat la responsable municipal d’Urbanisme, “el procediment de selecció de l’adjudicatària serà el de negociat amb publicitat i totes aquelles empreses que vullguen concórrer podran obtindre la informació necessària en el perfil del contractant de la web municipal, www.Altea.es.


Durant la seua exposició Pepa Perlés ha recordat que fa algunes setmanes es va donar a conéixer l’avantprojecte guanyador del concurs d’idees organitzat per a tal fi; avantprojecte de Ricardo Pastor que ha estat exposat en la fundació Eberhard Schlotter, junt amb els altres 44 treballs presentats.


L’edil socialista ha desvelat que l’Escola Infantil Municipal estarà ubicada en el polígon Garganes-Basseta, “una zona en què hi ha molta demanda escolar, per això pensem que és el millor lloc que podíem triar”. “Hem volgut fer un projecte integral que cobrisca totes les necessitats, inclús futures, per a així no haver d’estar afegint aules segons augmente la demanda”, ha especificat la regidora. Pepa Perlés ha declarat que seran un centenar d’alumnes els que podrà acollir este nou centre educatiu municipal destinat als més xicotets, de 0 a 3 anys.


De les característiques tècniques del projecte ha parlat Verónica López, el qual ha incidit que “este és un projecte emblemàtic i singular per a este Equip de Govern i en especial per a nosaltres dos que ho estem tramitant amb molta il·lusió”. Així mateix, López ha indicat que “el Col·legi d’Arquitectes de la província ha mostrat en reiterades ocasions la seua satisfacció per esta iniciativa de l’Ajuntament d’Altea, fins al punt que ens ha demanat que per al mes de maig volen comptar amb esta exposició i donar-li la difusió que el Col·legi creu que es mereix amb l’objectiu d’animar a altres administracions a què també utilitzen este tipus de procediment per a la contractació de projectes”.


Sobre el projecte que es va a construir, López ha destacat que “és un projecte singular, amb una línia constructiva molt moderna i al mateix temps molt acord i funcional amb l’ús que se li va a donar i esperem cobrisca totes les necessitats nostres xicotets i dels professionals docents que l’atenguen”.


Entre les característiques tècniques enumerades per López està el pressupost d’execució material que és de 686.553€ i el total del pressupost de licitació, sent este de 947.718€. El termini d’execució de les obres serà de 9 mesos. La superfície total que es va a construir és de 695m2. Compta amb una superfície de patis de 310m2, un pati central, un pati de jocs i un tercer pati vinculat als alumnes de 0 a 1 anys. La superfície d’altres espais lliures oberts al carrer és de 145m2 el centre es compon de 6 aules de 40m2 per a alumnes d’1 a 3 anys, dotades amb neteja i canviador i tres aules de 30m2 per a alumnes de 0 a 1 anys, dotades amb zona de bressols i canviador.


A més dels espais de pati, espais oberts i aules, la guarderia comptarà amb una sala d’usos múltiples; un menjador amb una zona administrativa; una sala de juntes; recepció; una cuina i un magatzem per a carrets, “una necessitat esta última que no tots els centres tenen coberta”, ha puntualitzat López; habitacions d’instal·lacions, a més d’una orientació que li permet disfrutar del sol.


Referint-se als elements que donen caràcter singular a l’edifici, l’edil d’Urbanisme ha citat la coberta enjardinada “que proporcionarà una agradable vista als edificis d’al voltant, a més de l’estalvi energètic que suposa”. ” Els patis enjardinats a més ens permeten les ventilacions encreuades, que és un sistema de ventilació molt bo que permet airejar i ventilar les classes a més que en els períodes estivals la refrigeració siga de qualitat”, ha afegit López, el qual ha conclòs la seua exposició explicant que “es tracta d’un edifici sostenible i pioner amb un alt grau d’autosuficiència energètica a través de la col·locació de panells solars i l’arreplega d’aigua de pluja des de la coberta i el pati perquè puga ser reutilitzada. A més, el centre fa ús de molts colors amb l’objectiu de facilitar la comprensió del lloc per als xiquets que el van a utilitzar”.


“L’anagrama que identifique a l’Escola Infantil volem que siga realitzat pels xiquets d’Altea a través dels col·legis”, ha conclòs la regidora d’Educació.


 

Pin It on Pinterest