Select Page

Del 12 al 19 de desembre tindrà lloc una nova edició de “Culturant Lo Diamant”. Un projecte que acosta el teatre als 5 col·legis públics del municipi amb la rotació d’espectacles entre estos. Així ho han donat a conèixer Miguel de la Hoz, regidor d’Educació i Aurora Serrat, edil de Cultura.

Com ha recordat De la Hoz, “la iniciativa naixia durant la pandèmia quan els xiquets i xiquetes dels centres educatius no podien fer activitats fora dels centres i es va decidir acostar la cultura als centres docents. Que no foren els xiquets els que es desplaçaren, sinó que foren els espectacles els que rodaren pels centres”. “La iniciativa va funcionar tan bé que, tot i que els menuts ja poden conviure amb normalitat, s’ha decidit continuar apostant per este esdeveniment”, ha afegit el responsable municipal d’Educació, que ha comentat que “es tracta d’una manera diferent de viure els espectacles”.

Segons les dades aportades per Miguel de la Hoz, “els espectacles estan destinats a totes les edats, des d’Infantil a Primària i són els mateixos centres els que trien els grups que hi participaran. Són de qualitat i esperem els agraden”.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, ha revelat quins seran els espectacles de què gaudirà l’alumnat. Serrat ha puntualitzat que els tres espectacles escollits per a este any aniran rotant pels 5 centres i ha sigut la direcció dels centres, juntament amb les regidories organitzadores, els que han fet el trencaclosques d’horaris.

La proposta d´este any inclou una proposta d´Eva i Esther Andújar que barregen música, contes i jocs. L’espectacle que oferiran es titula “Chano Chano”. “Ja hem treballat amb elles des de la biblioteca i sabem que és una activitat de qualitat en què les protagonistes saben ficar-se els més xicotets a la butxaca”; ha asseverat Aurora Serrat.

Una segona activitat arriba de la mà del grup Rebombori Cultural amb un espectacle de titelles denominat Pipi Calzas Largas.

I finalment el mag Dàlux que fa espectacle de màgia a tots els nivells i també té espectacles temàtics o genèrics com este que segur deixarà els xiquets, xiquetes i professorat amb la boca oberta perquè fa una màgia divertida i inesperada.

“Estes són les propostes d’este any i sabem que els xiquets i les xiquetes ho estan esperant. Culturant Lo Diamant és un al·licient més que trenca la rutina de la programació educativa als centres”; ha conclòs Aurora Serrat.

Pin It on Pinterest