Select Page

L’objectiu és informar i conscienciar a la ciutadania dels beneficis de consumir productes amb residu zero


Dilluns que ve dia 22 de març a les 20 hores al Centre Social tindrà lloc una taula redona pública sobre el control biològic de plagues. La xarrada ha sigut organitzada per la regidoria d’Agricultura que dirigix l’edil, Carolina Punset, i on es pretén informar i conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis que té consumir productes amb residu zero.


En este sentit, l’edil ha explicat que a més de les conferències específiques per a agricultors que ja s’han realitzat en el municipi “ens pareixia important explicar a la gent del poble este projecte que és pioner a la Comunitat Valenciana i on s’han implicat a quasi 200 agricultors del municipi per a aconseguir eliminar plaguicides en un espai de quasi 65 hectàrees”. “La nostra intenció és que els ciutadans exigisquen els productes ecològics i coneguen els beneficis que tenen tant per al medi ambient, com per a la seua salut i per a l’agricultura en general ja que s’eliminen plaguicides i herbicides”, ha subratllat Punset.
Per a la regidora, un dels objectius prioritaris és “aconseguir un producte més rendible per a l’agricultor amb el que s’aconseguirà dignificar la professió agrícola perquè puguen guanyar-se dignament la vida”. Respecte d’això, Punset ha afirmat que el gasto en productes fitosanitaris és de 600 euros per hectàrea a l’any però amb este projecte “s’estalviarien eixos costos i s’aconseguiria un producte més valorat en el mercat sobretot si ho certifiquen i ho convertixen a l’agricultura ecològica”. La intenció de la regidora és aconseguir “la conversió de tot el terme municipal a l’agricultura ecològica el que permetria diferenciar els nostres productes dels d’altres països que produïxen el mateix però més barat ja que no tenen els mateixos costos de producció que els nostres”, ha insistit la regidora.


El control biològic de plagues és un projecte que promouen tant la regidoria com la Cooperativa Agrícola d’Altea i que compta amb el finançament de la Fundació Biodiversitat.

Pin It on Pinterest