Select Page

Altea acull el I Concurs de Grafit la temàtica del qual gira entorn de “el fantàstic” i que organitzen conjuntament la regidoria de Joventut i Esports, el Vicerectorat d’Estudiants i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández (UMH), l’Institut de Secundària Bellaguarda d’Altea i l’AMPA del centre educatiu. Segons han anunciat els organitzadors, els interessats podran presentar els seus projectes fins al dia 16 d’abril tant en l’àrea de Joventut i Esports com en l’institut.


A més, el concurs compta amb dos modalitats; la primera, dirigida als alumnes dels instituts Bellaguarda i Altaia dotada amb un premi de 200 euros; i la segona, oberta a qualsevol participant entre 16 i 30 anys que comptarà amb un premi de 500 euros.


Per al regidor de Joventut i Esports, Eloy Hidalgo, es tracta d’un projecte fruit de la col·laboració de l’àrea, concretament de la coordinadora del Punt de Trobada Juvenil, Mar Delgado, i de la resta d’institucions implicades gràcies al que “aconseguim vertebrar la vida social dels jóvens a través d’un esdeveniment que volem que compte amb el major dels respatlers i que esperem que tinga el major dels èxits on els jóvens podran manifestar el seu art”.


Per la seua banda, el director de l’IES Bellaguarda, Andrés Sánchez, ha explicat els objectius del concurs on destaquen “donar més prestigi i valor a una manifestació artística com és el grafit en un centre on impartim batxillerat artístic i dotar de color al nostre institut”.


Respecte a la temàtica triada, el representant de la UMH, Josep Sou, ha remarcat que “és encertada” ja que “el món del grafit està impregnat de fantasia, originalitat, realitat i de vida perquè és un art urbà que viu dels esdeveniments diaris”. A més, Sou ha insistit en el fet que la col·laboració de les tres institucions mostra que “anem junts en el barco comú de l’educació, la formació i l’interés pels estudiants del nostre entorn immediat”.


Els interessats hauran de presentar un esbós de l’obra a color i amb grandària DIN A3 on en el revers constarà el títol del grafit, el pseudònim de l’autor i la modalitat en què es presenta. També s’haurà d’adjuntar un esbós de la tècnica i la memòria del projecte.


Les obres passaran una fase prèvia de selecció després del que es realitzarà una exposició de les mateixes en l’IES Bellaguarda del 26 d’abril al 7 de maig. El jurat emetrà la seua resolució el 7 de maig i estarà compost per representants de l’Ajuntament, de l’institut, de l’AMPA, i per professors de dibuix de l’IES Bellaguarda i de la Facultat de Belles Arts d’Altea.


Els guanyadors del concurs hauran d’executar els seus projectes en el pati de l’Institut Bellaguarda on hauran d’adaptar-se a la superfície existent. La tècnica utilitzada per a la realització del grafit serà l’esprai, executat sobre mur de formigó en brut, a qui s’aplicarà una emprimació. Els artistes comptaran amb tot el material necessari que els facilitarà l’organització.

Pin It on Pinterest