Select Page

“Acollim convivim” és el nom del nou programa que està oferint la regidoria d’Immigració, regida per Gemma Córcoles, i que té com a objectiu prestar ajuda a les famílies reagrupades, de nacionals de tercers països, informant-los dels seus drets i deures i dels recursos municipals que estan al seu abast, amb l’objectiu d’assegurar la seua integració; així ho ha donat a conéixer la responsable municipal d’àrea.


Este nou programa, que en la província d’Alacant tan sols està en marxa a Elx, Orihuela i Altea, està sufragat pel Ministeri d’Immigració, a través del Fons Europeu per a la Immigració. Segons les dades aportades per l’edil socialista, “a Altea se’ns ha concedit una subvenció de 10.600€, destinats a la contractació d’una educadora social diplomada que atén el programa i a material. A més, l’Ajuntament d’Altea posa a la seua disposició personal de l’àrea de Benestar Social i les infraestructures necessàries per a desenvolupar les distintes activitats que contempla el programa”.


“El programa va donar inici el passat mes de febrer i es prolongarà fins a juny”, ha desvelat Gemma Córcoles, qui hi ha detallat les distintes activitats que este contempla, com són: un taller grupal dirigit al sol·licitant de la reagrupació familiar i que consistirà en un espai de trobada on plantejar i resoldre dubtes sobre el procés de reagrupació, a més de se li oferirà informació sobre recursos i servicis municipals d’interés per a la unitat familiar reagrupada.


Taller mares /pares, en el que s’abordaran continguts com la separació i el retrobe, la reconstrucció del rol mare, pare, pautes educatives, xocs generacionals, dificultats d’adaptació social, etc. Facilitant així eines per a la resolució de conflictes i informar sobre drets i deures del menor i codis de convivència.


Ruta Associativa, dirigit a persones reagrupades majors de 16 anys, en el que es visitaran algunes seus d’associacions alteanes amb la finalitat de proporcionar informació sobre els recursos i entitats associatives del municipi i reforçar els llaços entre la societat d’acollida i els seus nous ciutadans.


Servici d’acompanyament de menors reagrupats, dirigit a jóvens majors de 12 anys, en el que l’Educadora Social els acompanyarà a visitar els diversos recurs educatius, culturals, d’oci i esportius juvenils existents a Altea, proporcionant un mapa visual dels mateixos i evitant possibles situacions d’aïllament social o xoc intercultural.


Taller de salut, dirigit a persones majors reagrupades.
A més de tots estos tallers, “s’ha dut a terme una enquesta entre 32 famílies reagrupades amb l’objectiu de conéixer com millorar les intervencions que es realitzen; així com saber com ha sigut l’acollida i integració d’estes famílies”, ha conclòs la regidor d’Immigració.


 

Pin It on Pinterest