Select Page

Punset: “amb este curs pretenem donar als professors les ferramentes didàctiques per a dinamitzar els horts escolars ecològics”


L’institut Bellaguarda ha cedit a la regidoria d’agricultura les seues aules per a realitzar un curs gratuït comarcal sobre hort i menjador escolars ecològics en el que participen una vintena de persones.“El curs pretén proporcionar, d’una banda, els coneixements necessaris per a dinamitzar els horts escolars, que a Altea són set”, ha explicat la regidora d’Agricultura. Una part del curs està enfocada a aspectes pràctics de la gestió de l’hort, com són el reg, la fertilització del sòl, les varietats de llavors o el combat de les plagues. “La regidoria proporciona el material necessari a cada hort, així com l’assessorament i ara, amb este curs, la formació específica als encarregats de la seua gestió per a millorar-la”, ha matisat Carolina Punset. Així mateix, una part del curs és pràctica, raó per la qual ha sigut triat l’Institut Bellaguarda, que disposa d’una zona extensa d’hort.
Una altra part del curs radica en la importància del menjador escolar ecològic a què es dediquen dos sessions completes amb informació i propostes per a la implantació de menjadors escolars ecològics. “Amb este curs, aprofundim en propostes i línies de treball que ja hem desenvolupat fins ara, com han sigut el concurs de receptes tradicionals realitzat l’any passat a la plaça de l’Ajuntament, la creació d’un lloc de productes ecològics en el mercat ambulant dels dimarts o xarrades en els col·legis sobre nutrició saludable. També intentem conscienciar la població sobre la importància de celebrar un dia verd en els menjadors escolars, una idea que ja vaig proposar en el Consell Escolar i que, de moment no s’ha dut a terme”, segons la regidora de l’àrea.
Són diversos els països europeus que han implantat ja dies verds en els menjadors escolars. D’altra banda, la FAO (secció de nacions Unides dedicada a l’alimentació) ha subratllat la importància dels horts escolars, en les que els xiquets aprenen a produir aliments sans i a emprar-los en una nutrició adequada així com a la consciència mediambiental, ja que la gestió d’un hort és bàsicament una assignatura pràctica.
Regidoria d’Agricultura


 

Pin It on Pinterest