Select Page

La iniciativa tindrà lloc el 28 de febrer a les 12 hores a la rotonda del passeig Mediterrani
El dia 28 de febrer a partir de les 12 hores en la rotonda del passeig Mediterrani, junt amb el Toll, tindrà lloc la trobada solidària que s’ha organitzat a Altea a benefici dels damnificats pel terratrémol que va devastar Haití. La iniciativa ha sigut organitzada per l’associació veïnal, “Amics d’Haití”, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, Creu Roja i l’associació de Moros i Cristians Sant Blai.
En representació del consistori, l’alcalde, Andrés Ripoll, acompanyat per part de l’equip de Govern ha insistit en el fet que la iniciativa va sorgir el passat dia 25 de gener darrere d’una reunió de l’associació organitzadora amb l’edil de Festes, Pepa Perlés, després de la que es va implicar a la resta de regidories per a “col·laborar de manera decidida pel projecte solidari”. Des de l’Ajuntament, s’ha dotat a la trobada amb tota la infraestructura necessària ja que “a tots ens ha afectat molt veure la situació que s’està patint a Haití i volíem col·laborar”, ha insistit l’alcalde. A més, el primer edil ha agraït la implicació de Creu Roja que gestionarà els diners recaptats ja que es tracta d’una entitat “reconeguda, històrica i amb prestigi gràcies a què es canalitzarà l’ajuda” i també ha agraït a la col·laboració desinteressada de l’associació de Moros i Cristians Sant Blai i al seu president, Jordi Picó. Així mateix, l’alcalde ha invitat a tots els alteans i alteanes que assistisquen a la barbacoa solidària on “amb tan sols cinc euros podrem ajudar a Haití en un acte on es disfrutarà d’un ambient festiu i on tots s’ho podran passar molt bé”.
En paraules del representant de l’associació “Amics d’Haití”, Mario Ensone, “farem una barbacoa amenitzada amb música i comptarem amb la Bandeta d’Altea, amb una Batucada i amb un grup de Xirimita i Tabalet”. Segons ha indicat Ensone, els tiquets de col·laboració tindran un preu de cinc euros on s’inclou el menjar i la beguda i poden comprar-se en “el Ranxo de Laura, la carnisseria Ferrer, en la botiga Assul Kids, Tarkus i en la seu de Creu Roja a partir de divendres que ve” encara que també es podran adquirir les consumicions el mateix dia de l’esdeveniment. Ensone ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament, de Creu Roja i de les empreses col·laboradores, entre les que destaquen, “el forn Alteana, carnisseria Germans Ferrer, Peter Hanser i fills, Carn Félix i Equip Mas”.
Per la seua banda, Diego Martínez, representant de Creu Roja, ha destacat que quan hi ha una catàstrofe com la d’Haití són diverses les fases d’actuació. “Actualment ja estem eixint de la fase de rescat de les persones desaparegudes i ara els esforços se centraran a resoldre els temes sanitaris com potabilitzar l’aigua o instal·lar tendes de campanya”, ha afirmat Martínez. “Hem de ser conscients que el treball que hem de desenvolupar per als haitians ja s’ha començat però és llarg i no ho hem d’oblidar perquè necessitaran molta ajuda ja que es pot allargar la situació durant anys fins que tornen a la normalitat”, ha declarat el representant de l’entitat sense ànim de lucre. Martínez també ha mostrat el seu agraïment per confiar en Creu Roja perquè s’encarregue de la recaptació del projecte que es destinarà a les necessitats més urgents d’Haití.

Pin It on Pinterest