Select Page

Una vegada presentat el projecte finançat per la Fundació Biodiversitat per a implantar el Control Biològic de Plagues i aconseguir el Residu Zero, la regidoria d’Agricultura, regida per Carolina Punset, ha convocat una segona reunió informativa per a tractar l’esmentada implantació. La convocatòria tindrà lloc dilluns que ve 8 de febrer a les 20h en el saló d’actes del Centre Social.


“Es tracta d’establir un full de ruta precisa per a anar concretant els passes que han de donar-se per a la correcta aplicació del projecte ja que este exigix la coordinació de distints sectors com són els agricultors, la Conselleria, la Cooperativa i la UPV”, ha explicat l’edil de CIPAL.
Carolina Punset ha concretat que “en este moment un terç dels terrenys agrícoles d’Altea s’han sumat a este projecte pioner, però l’objectiu, una vegada demostrada la seua utilitat i rendibilitat, és estendre-ho a la resta del territori en un futur pròxim, per la qual cosa a esta segona reunió es convoca, a més, a tots els propietaris de parcel·les agrícoles interessats, estiguen o no inclosos en esta primera experiència pilot”.


En paraules de la responsable municipal d’Agricultura, “la solució dels problemes ambientals no pot abordar-se només des d’un àmbit local o parcial, per això, un dels objectius d’este projecte de control biològic és la seua aplicació a tot el terme municipal i la seua futura exportació”. Al que ha afegit, “tenim la intenció d’elaborar una guia al llarg d’estos mesos que explique els passos que s’han anat donant a fi d’oferir-li-la a altres municipis interessats en la seua aplicació, tenint en compte que la Unió Europea exigix quasi ja l’elaboració de la fruita sense restes químics, sent este el fi últim del projecte”. Manual d’actuació, que una vegada estudiades les conclusions, serà presentat i distribuït a les 98 cooperatives adscrites a ANECOOP, entre les que es troba la Cooperativa Agrícola d’Altea.
 

Pin It on Pinterest