Select Page

Segons Verónica López, “la Fundació va destinar la subvenció municipal a la compra d’immobles i no a activitats culturals”



La sessió plenària extraordinària celebrada en el dia d’ahir aprovava, amb els vots favorables de PSOE, CIPAL i BLOC, que la Fundació Ciències Socials i món Mediterrani torne a l’Ajuntament 240.404 euros, més interessos de demora, en concepte de subvencions rebudes, després de desestimar les al·legacions que la Fundació va presentar. Únic punt de l’orde del dia, en el que el PP va votar en contra i l’edil no adscrita, Paca Sevila es va abstindre.
Segons va explicar la portaveu del PSOE, Verónica López, la FCCSSMM havia de destinar la subvenció municipal a activitats culturals en el municipi, “i al contrari, va justificar els diners amb la compra d’immobles.” “Una cosa que la Fundació no ha negat en cap moment. Estem discutint un desviació de diners a una Fundació que no té justificació cultural”.
En la seua intervenció, la Portaveu socialista explicava que amb l’aprovació de la proposta “aconseguirem que tornen a les arques municipals els diners que és de tots els alteans i que s’ha utilitzat de forma injustificada”.
Per la seua banda, la FCCSSMM argumenta en les seues al·legacions que “hi ha relació entre l’Ajuntament i la Fundació pel que no és moment d’iniciar el procediment de reintegrament”. Referint-se al contenciós interposat per l’entitat. Davant d’esta argumentació, l’edil socialista ha puntualitzat que en la sessió plenària es desestimen les seues al·legacions i s’aprova definitivament el procediment administratiu donant termini d’un mes perquè inicien l’abonament econòmic a favor de l’Ajuntament. En cas de no complir el termini marcat, “s’iniciarà l’execució forçosa sobre els seus béns per a recuperar els diners de tots els alteans”, ha insistit López.
Quant a la resta de postures adoptades pels grups de l’Oposició, tant PP com BLOC han criticat el tractament en Sessió Extraordinària del punt, ja que es tracta d’un expedient iniciat fa un any. A pesar de les crítiques, el portaveu Bloc ha recolzat la mesura i s’ha posicionat al costat de l’Equip de Govern perquè la FCCSSMM torne les subvencions rebudes a l’Ajuntament. Al contrari, el PP ha argumentat que “el procediment era tan fàcil com assentar-se hi ha dialogar l’Ajuntament i la Fundació i rescindir el contracte de col·laboració”. A açò, la portaveu del PSOE ha argumentat que només amb l’anul·lació del conveni “no s’haguera recuperat la subvenció que va rebre la Fundació i que va utilitzar per a l’especulació immobiliària”. López també hi ha assenyalat que l’actual equip de Govern PSOE-CIPAL “no negocia amb persones que actuen amb conductes il·lícites” i ha criticat al PP per “no voler que es torne els diners al poble d’Altea amb el que es podrien millorar els servicis prestats a les famílies alteanes”.


 

Pin It on Pinterest