Select Page

Els edils de Turisme, i Medi Ambient, Miquel Zaragoza i Santiago Ronda, respectivament, han donat a conéixer la nova senyalització que s’ha implantat en el municipi per a millorar l’accés als camins i partides rurals. Un projecte el cost del qual ha ascendit a més de 6.000€, que té com a objectius millorar la comunicació en el terme municipal d’Altea i posar en valor el patrimoni rural alteà. Un patrimoni que inclou les ermites, entorn de les quals es van a crear rutes verdes.


En total han sigut instal·lats 51 pals de fusta tractada i 118 fletxes metàl·liques que permetran als alteans i visitants conéixer el punt del territori municipal en què es troben o accedir a qualsevol de les zones assenyalades. Segons ha apuntat Saragossa, “esta és una nova aposta de l’Equip de Govern per la sostenibilitat i el Medi Ambient”.


Durant la presentació del projecte, l’edil de Turisme ha donat a conéixer també la creació de tres rutes verds que connecten les sis ermites d’Altea de dos en dos. Una altra iniciativa, que segons Zaragoza veurà la llum en Setmana Santa, durant la celebració de La Ruta de les Ermites. Camins verds que serien: d’Altea la Vella a Santa Bárbara i d’allí a Sant Tomàs; del Llavador a Sant Roc i Sant Lluís i una tercera que aniria des del Palau a Sant Isidre i Sant Antoni.


A més, Miquel Zaragoza ha avançat que “en FITUR es presentarà la ruta de senderisme PRV-7, en la que s’han fet treballs de recuperació en els últims mesos.


Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient ha remarcat que des de l’equip de Govern PSOE-CIPAL “treballem en este projecte amb il·lusió perquè era una demanda de la ciutadania” i ha recordat que “abans no existia cap senyalització ni en les partides rurals ni en els camins”.


L’edil socialista ha insistit en el fet que “la nova senyalització s’integra molt bé en l’entorn rural i té una bona resistència que ja s’ha comprovat després del temporal de vent de desembre”.


Santiago Ronda ha concretat com un altre dels beneficis que produirà la iniciativa, la millora del servici postal. “Tota la senyalització s’ha realitzat en valencià i per les dos cares, en totes les partides oficials d’Altea per a lluitar contra l’oblit del nostre llegat i potenciar el gran valor de la nostra ciutat de cara al turisme que ens visita”, ha afegit Santiago Ronda.


Finalment Ronda ha aprofitat la compareixença pública per a felicitar la Brigada Municipal per “el treball rigorós que han realitzat amb este projecte”.

Pin It on Pinterest