Select Page

Des de la regidoria de Residents Estrangers que dirigix l’edil, Carolina Punset, s’ha presentat el Manual d’Acollida que facilitarà la integració dels residents estrangers en el municipi. La regidora de l’àrea ha explicat que es tracta d’un projecte pioner en la localitat destinat ” als nouvinguts” ja que “s’entregarà a les persones que s’empadronen a Altea perquè tinguen informació completa sobre el municipi i així resoldre els seus dubtes des d’un punt de vista pràctic”. La guia gratuïta s’ha editat en Anglés, Romanés, Espanyol i Valencià encara que es preveu que en el futur també estarà disponible en Alemany i Francés. L’objectiu és, segons Punset, que “l’idioma no siga una barrera i que el resident europeu se senta com a part del nostre poble”. A més, Punset ha puntualitzat que el projecte és una ferramenta útil per a “totes les persones que vivim ací” ja que conté informació rellevant sobre “documents d’identificació, sanitat, pensions, educació, servicis municipals, transport, seguretat ciutadana, servicis jurídics, medi ambient, etc”. Per a la regidora, “es tracta d’una prolongació del treball que hem estat desenvolupant des de la regidoria per a resoldre els dubtes o els problemes de les persones que ens visitaven tant en l’Ajuntament com en l’Oficina d’Atenció d’Altea la Vella”.
Punset també ha remarcat que la guia s’incorporarà en la pàgina web municipal, www.ayuntamientoaltea.es, en tots els idiomes disponibles ja que “quatre de cada deu empadronats són estrangers i així ajudem a solucionar els seus dubtes o problemes”.
S’han editat un total de 2.000 exemplars, amb un cost de 3 euros cada u, que han sigut sufragat en un 60% per l’Ajuntament i en un 40% per Caixaltea. En este sentit, Punset ha afirmat que no es descarta incorporar una part comercial en pròximes edicions que permeta que “els comerços puguen integrar-se amb una quota baixa i així aconseguir que no tinga cap cost per al consistori ni per al ciutadà”.
L’edil ha afirmat que tots els suggeriments per a millorar la guia podran tramitar-se en l’àrea de Residents Estrangers i ha agraït la col·laboració d’Antonio Ripoll que ha realitzat les fotografies del projecte els continguts de les quals “s’han adaptat a cada nacionalitat”.
Finalment, l’edil ha recordat que des de l’àrea “continuarem facilitant tota la informació que ens sol·liciten en l’Ajuntament i en l’Oficina d’Altea la Vella” i ha puntualitzat que continuaran altres servicis importants com “les classes d’espanyol per a estrangers, els servicis de l’Oficina d’Estrangeria que evita desplaçaments a Alacant o el punt de lectura de periòdics en la Biblioteca d’Altea la Vella”.


 

Pin It on Pinterest