Select Page

La guardonada rep una dotació en metàl·lic de 8.000€ al superar per 30 dècimes a la Banda de Torrent


El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios (València), sota la direcció de Vicente Puchol Calvo, es va imposar en la Secció Primera del 38é Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, amb una puntuació de 503,80 punts (sobre un màxim de 600), que li van valdre la Menció d’Honor del Certamen, a més del Trofeu Societat Filharmònica Alteanense, organitzadora de l’esdeveniment, i el premi ‘Vila d’Altea’, dotat amb 8.000 euros.
El jurat internacional presidit per l’italià Lorenzo Della Fon-te, i els espanyols Jesús Roda Azcuaga i José Suñer Orihuela, va atorgar també el Primer Premi, amb 503,50 punts, a la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent, que no va aconseguir el màxim guardó amb un escàs marge de 30 dècimes. Es tracta del resultat més ajustat en la història del certamen alteà.
Finalment, van compartir el segon premi la Banda de la Societat Musical Santa Cecília de Chelva (València), que va obtindre 496 punts, mentres que la joveníssima agrupació colombiana – La Banda Simfònica de l’Escola de Formació Musical de Tocancipá – va aconseguir una puntuació de 471,50 punts
La banda guanyadora va interpretar magistralment la peça obligatòria, ‘Cançó i danses’ , composta expressament per a este certamen per Miguel Enrique de Tena Peris. A més, va obrir la seua participació en el concurs amb el pasdoble ‘Ateneu Musical’ de Marià Puig i va interpretar com a obra lliure la composició de ‘Escac i Mat’, d’Arthur Bliss.
El president de la Societat Filharmònica Alteniense, Josep Lanuza, va destacar la qualitat de tots els participants i va manifestar la seua satisfacció pel paper destacat que va tindre la banda colombiana. En les seues paraules, “hem complit el compromís de qualitat que ens exigixen els espectadors que han esgotat des de fa setmanes les quasi 900 butaques de l’aforament del Palau d’Altea. “La presència de Colòmbia és un pas més que el certamen dóna cap a altres continents, ja iniciat amb la participació en altres edicions de bandes japoneses, i que ampliem a un continent tan pròxim com el sud-americà”, va afegir. Segons Lanuza, esta edició ha comptat amb un elevat nivell interpretatiu per part de tots les bandes invitades, “el que confirma que hem aconseguit situar en l’elit al Certamen Internacional d’Altea i el que ens exigix augmentar cada any el nivell”.
El president va assenyalar que Llatinoamèrica és un continent on tots els països saben de “l’existència del Certamen d’Altea, ens escolten, ens seguixen i són moltes les bandes sud-americanes que volen participar. Pel nostre rigor, serietat, el tracte que oferim als músics i la qualitat dels participants”.
Lanuza també va destacar que la participació dels professors de música marroquina, amb qui es manté una estreta col·laboració des de fa un lustre i els que, en esta edició, van tancar el certamen fóra de concurs amb un magistral concert. El conjunt de professors que ha participat en este intercanvi va tancar l’edició de dissabte del Certamen.
“Hem treballat en estos anys aspectes de direcció, introduint en les bandes els vents i compartint coneixements en la gestió dels conservatoris. El resultat d’esta col·laboració, que està patrocinada per l’Agència de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID) del Govern d’Espanya “està donant els seus fruits, com demostra el concert que els professors marroquins han oferit esta nit com a clausura del Certamen”.
Per la seua banda, “els músics de la nostra Filharmònica poden aprendre i amerar-se d’un altre tipus de ritmes, i d’una sensibilitat musical molt andalusí, com la que oferixen els marroquins”, va explicar el president de l’entitat alteana.
Demà continuarà la secció simfònica amb la participació de la Societat Unió Musical d’Alberic (València) i la Societat Musical L’Artística de Buñol (València). L’acte comentarà a les 16.30 hores amb el cercavila.


 

Pin It on Pinterest