Select Page

Este matí ha tingut lloc La Junta Local de Seguretat, en la seu de la Policia Local d’Altea, que ha estat presidida per la subdelegada del Govern en la província, Encarna Llinares; l’alcalde de la localitat, Andrés Ripoll; el coronel Antonio Castro Moya i l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Patricia Mora. En la dita Junta s’ha constituït la mesa de Coordinació Policial que es reunirà per a abordar temes tècnics sobre la violència de gènere. Mesa tècnica fruit de l’adhesió de l’Ajuntament al protocol que El Govern de la nació ha posat en marxa per a combatre esta xacra social.
La Mesa de Coordinació Policial contra la Violència de Gènere estarà composta per la tinent del Lloc de la Guàrdia Civil a Altea, acompanyada pel seu grup especialitzat en el tema, la responsable d’estos temes en la subdelegació del Govern, el cap de la Policia Local d’Altea, la treballadora social del departament de Benestar Social, les edils de Seguretat i d’Igualtat i el Policia Local ja destinat a tractar este tipus de violència a Altea.
Segons ha explicat el primer edil alteà, a més de constituir la Mesa de Coordinació Policial contra la Violència de Gènere, “la subdelegada ha proposat adherir-nos al Protocol Comú del Pla Estratègic del Consum i Tràfic Minoritari de Drogues en Centres Docent i Contornada, aspecte en què a Altea ja s’estava treballant, però a més ja firmar el conveni per a entrar dins del Protocol Comú. La subdelegada també ens ha adonat del Pla director de Convivència i Millora de Seguretat Escolar, en el que hem de posar-nos en contacte amb directors, servici socials i estudiar la possibilitat de subscriure el conveni marc d’actuació en eixe tema”.
Andrés Ripoll ha agraït la presència de la subdelegada del Govern i del coronel, “que demostra l’interés que hi ha en estos temes, també en el nostre poble”.
Com a representant del Govern Central en la província, Llinares ha qualificat de “important” la Junta de Seguretat Local “perquè es posa de manifest que per al Govern d’Espanya la seguretat és la prioritat. Hui no hem parlat d’índexs de delinqüència, però si hem volgut parlar de mesures i actuacions en l’àmbit educatiu perquè cada vegada hi haja menys delinqüència”.
Encarna Llinares ha presentat davant de la Junta Local de Seguretat dos plans relatius al tràfic i consum de drogues en els instituts i a la convivència i millora de la seguretat escolar. En paraules de la subdelegada, “es tracta de dissenyar plans específics operatius per a cada centre escolar i en el cas de la seguretat escolar, posar-se en contacte amb els directors dels centres i les AMPAS per a realitzar actuacions com ara xarrades, conferències no sols de drogoaddicció, sinó també sobre bandes, noves tecnologies, xenofòbia,etc.” Iniciatives que han sigut ben acollides pels responsables municipals.
Altea és, segons la regidora de Seguretat, “un dels pocs municipis que destina personal de Policia Local a identificar el tràfic i el consum de drogues en els instituts que ara millorarà amb el pla del Ministeri i la coordinació amb la Guàrdia Civil”.

Pin It on Pinterest