Select Page

 La Societat Filharmònica Alteanense ha presentat a Palau Altea el cartell anunciador de la 38a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, que tindrà lloc els pròxims 28 i 29 de novembre. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Andrés Ripoll; el Regidor de Cultura, Miquel Zaragoza; el president de l’entitat Organitzadora, Josep J. Lanuza i Segimón Candela, representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. A més de la presentació del cartell, elaborat per l’alteana María Martínez Gironés, s’ha procedit a la firma d’un conveni de col·laboració entre la SFA i l’Ajuntament d’Altea, pel qual el consistori aporta 83.400€ a l’organització i premis d’esta important cita amb la música.
L’encarregat d’obrir el torn d’intervencions ha sigut l’edil de Cultura i responsable de Palau Altea qui ha manifestat que “ja són menor els dies que resta per a arribar a la 38 edició del Certamen”. A més, Zaragoza ha parlat de la faceta artística i professional de l’autora del cartell i ha comentat: “L’obra de María Martínez Gironés és interessant i està basada en l’abstracció, estic segur que l’obra que hui coneixem de María no deixarà a ningú indiferent”. Miguel Zaragoza ha recordat dos dels treballs que l’alteana a mostrat en Palau Altea, com va ser la mostra “passatges fluids” i la pròpia imatge corporativa del Centre d’arts.
En representació del Comité Organitzador, el president de la SFA, Josep Lanuza ha manifestat satisfacció per l’obra presentada i ha reiterat la procedència alteana de l’artista. “És una satisfacció i honor que l’autora del cartell siga una alteana amb projecció internacional que ha viscut la música des de molt xicoteta ja que vivia en El carrer Filharmònica”, ha dit Lanuza.
Josep Lanuza ha recordat que el Certamen celebrarà la seua Secció Primera el dissabte 28 a partir de les 16:30 amb la desfilada de bandes i a les 17:30 tindrà lloc el concurs pròpiament dita. El dia 29 serà la Secció Simfònica la protagonista.
Lanuza ha agraït a tota la gent involucrada en el Certamen el seu treball i també la col·laboració de l’Ajuntament, l’Agència Internacional de Cooperació i empreses del municipi.
En absència de l’autora del cartell, que no ha pogut estar present perquè residix a Londres, s’ha visionat una gravació remesa per María Martínez Gironés, en la qual ha posat de manifest la seua alegria per haver sigut la triada per a crear l’obra. Martínez Gironés ha desvelat el títol de l’obra: “So de Mar”, que per a ella reflectix la combinació entre la calma i harmonia del mar i el caràcter visceral de la música. Una música que enguany s’interpreta davall el lema “Músiques del Mediterrani”
Per la seua banda, Segimón Candela ha agraït la invitació cursada per la Filharmònica a la Federació de Bandes i ha explicat que el pròxim 1 de gener entrarà en vigor el nou reglament de certàmens, en el que s’incorpora la novetat que suposa la creació d’un segell de qualitat per als certàmens. Segell que Candela desitja aconseguisca prompte la SFA.
Finalment ha pres la paraula el primer edil alteà. Andrés Ripoll ha qualificat l’acte com “una més de la preparació del Certamen”. L’alcalde ha felicitat l’autora del cartell així com ha agraït els esforços que any rere any i edició darrere d’edició realitza la Societat Filharmònica Alteanense en pro d’una millor edició del Certamen. “El Certamen ha aconseguit un estatus que fa que tinga un reconeixement internacional”, hi ha assenyalat Ripoll qui ha posat en relleu el continu suport que el consistori presta al Certamen.
Andrés Ripoll ha invitat a alteans i amants de la música a assistir al Certamen “perquè serà un èxit, igual que en edicions anteriors”.
Conclòs el torn d’intervencions s’ha procedit a la firma del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la SFA, pel que l’administració local aporta 33.000€ al Certamen en concepte de premis i 50.400 per a gastos d’organització.
Recordem que els premis estan dotats de 8.000€ per a la banda guanyadora en la Secció 1a; bandes el nombre màxim de participants de la qual és de 85 i d’11.000€ per a la millor banda de la Secció Simfònica, -bandes de més de 85 músics i fins a 130-. A més, per participar, cada banda de la Secció Primera rebrà 3.000€ i 5.000€ les de la Secció Simfònica.
Com en edicions anteriors, s’atorgaran tres reconeixements, un denominat “Corbatí d’Or”, a la banda que haja guanyat tres vegades el certamen; un altre anomenat “Batuta d’Or” destinat al director que també haja aconseguit tres vegades el primer lloc i un tercer per al millor músic solista.


 

Pin It on Pinterest