Select Page

Dissabte que ve la Piscina Municipal d’Altea serà escenari, per primera vegada, d’una activitat esportiva oficial, sent la natació sincronitzada la protagonista d’esta primera activitat. La prova que es va a disputar és la de nivells, corresponent a la primera prova del calendari oficial de la Federació de Natació d’esta temporada i l’objectiu de la qual és fixar, per mitjà de proves de natació i diferents destreses aquàtiques, el nivell en què competiran les distintes nadadores al llarg de la temporada.


 La competició donarà començament a les 10:30 del matí i a la cita acudiran els clubs d’Altea, Benidorm i Maristes d’Alacant. En total unes 90 xiquetes es van a donar cita en les instal·lacions Alteanas per a mostrar les destreses adquirides en els entrenaments.


La competició va destinada principalment a les proves dels nivells I i II, que són els nivells per a les principiants, on a més d’una prova de natació, cada nadadora haurà de mostrar una sèrie de figures obligatòries a les jutgesses que es puntuen de l’1 al 5 i els capaciten per a participar en competicions oficials.


El club natació Altea, que debuta en les seues instal·lacions, està compost per 20 jóvens; la majoria de les nadadores han eixit de l’única escola d’estiu municipal de Natació de la Comunitat Valenciana, que des de fa 5 temporades es desenvolupa en les instal·lacions municipals; esta escola oferix a les xiquetes de totes les edats la possibilitat d’iniciar-se en la pràctica esportiva de la natació sincronitzada. L’equip, està dirigit per Veronica Liskova, destacada esportista que des dels 12 anys fins al final de la seua carrera esportiva va ser internacional amb la selecció de Txèquia de Sincronitzada. Actualment s’ha establit en la província on cursa estudis de Llicenciat en Activitats Físiques a Elx, sent a més la persona que des de fa tres temporades s’encarrega de l’escola d’estiu de sincronitzada de l’Ajuntament.


Les nadadores de l’Altea, a pesar de tindre poca experiència competitiva, ja van formar part de l’equip que l’any passat es va proclamar campió autonòmic en la prova de rutina lliure combinada amb un exercici amb música de Michael Jacson, a més d’aconseguir nombroses medalles en les competicions autonòmiques de la temporada passada.


 

Pin It on Pinterest