Select Page

La regidora d’Educació preveu que “les classes començaran amb normalitat”


La regidora d’Educació, Pepa Perlés, ha visitat els cinc Col·legis de primària (Rotes, Blanquinal, Garganes, Altea la Vella i La Olla) i els dos centres de secundària (Altaia i Bellaguarda) per a supervisar, de primera mà, que les infraestructures dels centres estiguen preparades per a l’inici del curs escolar 2009-2010. L’edil ha recordat que les classes començaran el pròxim dia 8 de setembre als col·legis i el dia 15 de setembre als instituts. Així mateix, Perlés ha remarcat que preveu que “les classes s’iniciaran amb normalitat” ja que “estic segura de què el primer dia ja estarà tot perfecte perquè els alumnes puguen començar en unes condicions òptimes i adequades”. Respecte a la plantilla de professorat ha matisat que “falten alguns mestres que estan de baixa però esperem que estiguen disponibles quan comencen les classes”. La responsable de l’àrea ha recordat els directors dels centres educatius que estarà totalment disponible “per si el primer dia de classe sorgix alguna incidència que resoldríem des de l’Ajuntament el més ràpidament possible”.


L’edil critica la instal·lació d’aules prefabricades per la Conselleria d’Educació


Així mateix, la regidora d’Educació ha criticat la instal·lació d’una aula prefabricada més en el col·legi de L’Olla (que ja compta amb dos) i una altra a l’institut Altaia. “Quan es posen este tipus d’aules és perquè hi ha demanda suficient d’alumnes pel que no entenem que la Conselleria d’Educació no realitze el col·legi nou quan ja li vam cedir a l’octubre del 2007 els terrenys per a la seua creació a l’avinguda Juan Alvado”, ha afirmat Perlés. A més, l’edil socialista ha puntualitzat que des de la regidoria “estem en negociacions per a aconseguir un altre centre de secundària”.


Perlés ha argumentat que les aules prefabricades “no són gratuïtes ja que Conselleria paga un lloguer que, en el cas d’Altea, es xifra al voltant de 5.000 euros mensuals més el cost del seu muntatge i desmuntatge” al que se suma “la construcció de la base que paguem des de l’Ajuntament i que a L’Olla ha costat 6.000 euros”. Perlés ha qualificat estes inversions en aules prefabricades com “diners perduts” i ha recordat a Conselleria que “l’època dels barracons ja ha passat” pel que “haurien de realitzar infraestructures educatives com cal perquè els jóvens estigueren escolaritzats en condicions òptimes”.


Recomanacions escolars davant de la Grip A


Respecte a les recomanacions escolars davant de la Grip A, l’edil ha aconsellat els xiquets que “a l’esternudar o tossir han de tapar-se la boca i el nas amb un mocador de paper i després tirar-lo al fem i també han de llavar-se les mans constantment”. Així mateix, hi ha assenyalat que “si els pares noten en els seus fills algun símptoma com febra alta, tos o falta de respiració han d’acudir a l’ambulatori perquè es facen les proves necessàries” encara que ha matisat que “ha de fer-se un ús responsable dels servicis sanitaris per a evitar saturacions innecessàries”.


Perlés ha finalitzat que des de la Conselleria d’Educació “no ens ha arribat cap recomanació i el que sabem és gràcies a les recomanacions a nivell estatal que ha realitzat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez”.


 


 

Pin It on Pinterest