Select Page

Des de demà fins al divendres 26 de setembre romandrà obert el termini de matriculació en el programa municipal de FPA –Formació de Persones Adultes-; així ho han donat a conéixer la regidor d’Educació, Pepa Perlés i la Directora del Centre de Formació, Ana Narbó. La matrícula, de caràcter gratuït, haurà de formalitzar-se en l’annex de l’Institut Bellaguarda, lloc on s’impartixen les classes, en horari d’11:00 a 14:00h. Com ha destacat la responsable municipal d’Educació, “en este nou curs els alumnes poden traure’s la Diplomatura de Secundària sense tindre que desplaçar-se a altres municipis per a cursar el segon cicle”.


 En la seua intervenció Pepa Perlés ha explicat que “l’Equip de Govern vam posar la maquinària necessària per a les obres d’adaptació del centre, com exigia la Llei, i gràcies al Pla E, hem pogut adaptar-lo a la normativa. De manera que per a este curs ja es podrà impartir el segon cicle; cosa que considerem un èxit”.
 
Per la seua banda, la Directora del Centre Docent Públic de Formació Permanent d’Adults hi ha detallat els estudis que en el mateix es cursen, com és un 1er cicle en què s’impartiran cursos d’alfabetització, lectura per a neolectors i educació de base; un 2n cicle, integrat pel primer nivell per al Graduat en Educació Secundària; classes d’espanyol i classes de valencià en quatre nivells: oral, elemental, mig i el superior; a més de la preparació per a la Prova Lliure de GES, Graduat en Educació Secundària i el Segon Nivell del Segon Cicle per a obtindre la Diplomatura de Secundària.


 L’edat mínima exigida per a la matriculació en la FPA és de 18 anys a excepció de tindre 17 i complir els 18 durant el curs. També hi ha la possibilitat de matricular-se o tenint 16 o 17 i un contracte de treball, ha puntualitzat Narbó.


 Segons les dades aportades per la Directora, l’any passat van ser quasi 300 els alumnes matriculats en el Centre i “enguany, amb el nou cicle que es va a impartir esperem que siguen més els alumnes matriculats”.
 
Finalment, Pepa Perlés ha agraït a Ana Narbó, com a responsable de la FPA, les gestions dutes a terme perquè la Conselleria haja atorgat el permís per a impartir el segon Cicle de Secundària a Altea.

Pin It on Pinterest