Select Page

Nota de Premsa


Pepa Narbó, responsable de Sanitat del Grup Municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, ha enviat un comunicat sobre l’inici del funcionament del Consultori Mèdic del Pla de Castell, en què critica la falta de planificació amb què s’ha fet, clar exemple de la inexistent coordinació entre els responsables de l’administració autonòmica, responsable última de Sanitat, ara en mans del PP, i de la local, en mans del PSOE-CIPAL.


El Bloc considera un error que el consultori comence a funcionar sense que hi haja una planificació global del mapa sanitari alteà. Narbó creu que esta pressa només respon a l’interés partidista que tenen tant el govern autonòmic com el local per inaugurar, encara que això perjudique un servici tan important com és la sanitat de tota la població alteana.


En origen, el nou Centre del carrer La Vila Joiosa hauria de suposar descongestionar el que hi ha, ampliar el servici amb més metges —que era en definitiva el més important de tot— i permetre que tota la gent del nucli antic i la zona de Belles Arts tinguera una atenció més pròxima. Però encara no sabem si hi haurà més servici ni quina és la proposta que entrarà en funcionament, perquè no hem rebut cap informació definitiva. Tampoc han rebut cap informació les persones afectades, a qui es comunica de hui per a demà que han de canviar de centre de salut o de metge, una mostra més de la imprevisió amb què s’ha treballat.


 A esta descordinació cal afegir les conseqüències negatives que, segons el Bloc, tindrà l’inexplicable trasllat del servici de Salut Mental al nou centre. En les actuals circumstàncies esta reubicació és del tot inadequada, perquè en lloc de millorar, perjudica, i molt, l’atenció que ara reben els usuaris. Amb el trasllat passen de tenir un ambient positiu i discret a un semisòtan amb un difícil accés per a l’ambulància (quan cal traslladar urgentment malalts) i poca privacitat. Cal destacar també que Salut Mental és un servici especialitzat i com a tal ha d’estar en el centre de salut principal, on es pot relacionar de manera més eficaç amb la resta d’àrees i atendre millor les possibles urgències: el psiquiatra i el metge de capçalera han de coordinar-se, cosa complicada si no compartixen l’espai físic com  fins ara.


Un altre inconvenient és que este servici treballa un dia de vesprada: com el nou centre només obri de matí els usuaris haurien d’anar a Garganes (amb una duplicitat que perjudica el servici, ja que per als pacients és molt important tenir un punt de referència que no canvie). A més, el nou centre ha de compartir l’única treballadora social que té la sanitat alteana amb l’altre.


Per concloure, el grup municipal del Bloc vol denunciar la carència de metges de capçalera i de pediatres que patix Altea. Si no vénen més metges que puguen solucionar les necessitats del Pla de Castell, del Pòsit i d’Altea la Vella, per poder així descongestionar de veritat el Centre de Salut de Garganes, estem treballant inútilment, i el gasto que ha suposat per a l’Ajuntament el nou ambulatori no servirà per a millorar la sanitat alteana.

Pin It on Pinterest