Select Page

L’Ajuntament en Ple ha aprovat per unanimitat el I Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i el I Pla Estratègic Zonal. Plans vinculats al Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, l’objecte dels quals és reduir l’exclusió social i la pobresa de les persones i millorar l’atenció a la ciutadania a través de l’establiment de protocols a seguir al departament de Benestar Social. Així ho ha explicat l´edil de l´àrea, José Luis León Gascón.

Com indicava León Gascón durant la Sessió Plenària, “el Pla d’Inclusió i Cohesió Social tindrà una repercussió directa sobre la ciutadania, ja que marcarà les polítiques socials durant els propers 5 anys i l’objectiu del qual és reduir l’exclusió social i la pobresa en les persones”.

Benestar Social s’encarregarà de supervisar el Pla d’Inclusió i Cohesió Social, però té un caràcter transversal ja que estaran implicades la major part de les àrees municipals, com ara Educació, Igualtat, Joventut, Esports, Foment de l’Ocupació, entre d’altres, ja que ho hauran d’aplicar perquè la inclusió social s’aconsegueix treballant totes les àrees, no només la part social”, matisava l’edil.

Pel que fa al Pla Estratègic Zonal, José Luis León Gascón explicava que es tracta d’un protocol de treball intern de l’àrea de Benestar Social, en què s’estableix com organitzar i prestar els serveis socials perquè siguen de més qualitat, com millorar l’accessibilitat als serveis socials; de com visibilitzar els serveis socials; és a dir, té un caràcter intern però que de la seua execució dependrà també l’atenció a la ciutadania. Si es milloren les accions, evidentment la ciutadania d’Altea en eixirà beneficiada”.

“A tots dos plans està lligat el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, que serà el que supervise i avalue els plans”; declarava el responsable municipal d’àrea, que recordava que este Consell està compost per tècnics municipals, membres de tots els partits polítics que formen la Corporació i representants del teixit associatiu d’Altea, amb una representació de més de 20 persones.

 

Pin It on Pinterest