Select Page

Nota de premsa


El Grup Municipal del Bloc de l’Ajuntament d’Altea ha expressat en una nota de premsa la seua satisfacció per les últimes dos notícies que suposen un gran pas endavant en la protecció del riu Algar: la inversió estatal per a la millora de la seua desembocadura i la sentència del TSJCV que paralitza el Pla Parcial Los Puentes del Algar.


Pel que fa al primer punt, per al Bloc la regeneració del riu i del seu entorn sempre ha sigut un tema prioritari. Tots els acords amb el govern municipal han estat i estaran sempre condicionats a defensar el riu Algar de qualsevol agressió. Per això també va reivindicar la seua inclusió en els plans d’ajuda que les diferents administracions —tant l’estatal com l’autonòmica— han promogut per a estimular l’economia.


Segons Pepa Narbó, responsable d’urbanisme del grup municipal, este projecte és una bona oportunitat que permetrà que totes les alteanes i alteans puguen disfrutar d’esta zona al costat del nucli urbà en les millors condicions perquè contempla la regeneració i acondicionament d’un espai natural emblemàtic. A més, el projecte suposarà recuperar i protegir un important pulmó verd d’Altea, la seua diversitat de flora i fauna, i  millorar este paisatge, que és la millor presentació del nostre municipi.


A més a més, el Bloc vol manifestar la seua satisficció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que paralitza l’aprovació definitiva del PAI Los Puentes del Algar. La raó és no haver desclassificat prèviament 4´6 milions de m2 a la serra Bèrnia. Esta era la condició obligatòria per a poder continuar tramitant este pla ja que Conselleria exigia que es compensaren en un altre lloc del terme municipal els metres de zona verda que es destruïen amb la urbanització.


Esta sentència, que respon a una demanda interposada pels propietaris  afectats per la desclassificació de terrenys —els grans perdedors en el canvi—, va en la mateixa línia del recurs contenciós que el Bloc té presentat davant dels tribunals. El recurs d’este partit és molt més ampli i considera que el PAI Los Puentes del Algar és contrari al Pla Especial de Protecció del Riu, significa la destrucció de l’horta històrica d’Altea i suposa un creixement insostenible que destruïx recursos naturals bàsics per a beneficiar una determinada empresa.


Per estes raons, el Bloc mantindrà la seua lluita jurídica, que busca la paralització definitiva del PAI i la protecció del riu Algar d’agressions futures: el nostre riu és mereix tota la protecció i la recuperació del seu entorn des d’un punt de vista mediambiental i lúdic.

Pin It on Pinterest