Select Page

Comunicat de premsa de Paca Sevila, regidora independent de l’Ajuntament d’Altea


La regidora independent de l’Ajuntament d’Altea, Paca Sevila, ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació en la que denuncia l’imminent tancament de la consulta mèdica situada en el Pòsit de la Cofraria de Pescadors del Carrer Sant Pere, anunciada esta mateixa setmana per la direcció comarcal de la Conselleria de Sanitat.


En el comunicat Sevila afirma que la desaparició d’este consultori mèdic –que implicarà el trasllat de la doctora que hi presta el servici al nou consultori de Pla de Castell- suposarà un greu perjuí  per als més de 500 usuaris que venen acudint a eixa consulta des de fa molts anys, i que pertanyen en la seua majoria a la gent del mar o són residents d’eixa zona d’Altea.


La regidora qualifica de greu error la decisió presa per part de l’administració sanitària perquè obligarà a desplaçar a centenars de malats al ja col·lapsat Centre de Salut o al nou consultori de Pla de Castell, ubicat a una enorme distància de la part baixa d’Altea, a més d’apuntar que amb el tancament es perdrà un recurs sanitari del que es beneficiaven directament els mariners d’Altea. Però encara és més greu que esta decisió s’hi haja pres sense tindre en compte l’opinió dels afectats.


En el comunicat també es lamenta la falta de resposta de part del govern municipal, encapçalat per Andrés Ripoll, que –tot i ser la màxima autoritat en matèria sanitària- ha segut incapaç de frenar esta iniciativa de la Conselleria i exigir-li que no es tanque el consultori. Amb esta mesura, Altea perdrà una dotació sanitària que amb l’obertura del consultori de Pla de Castell haguera permés la decongestió del Centre de Salut i una millor distribució en tres àrees de tots el malalts d’Altea.


La inhibició en este assumpte per part del govern municipal l’ha portat fins i tot a denegar la proposta feta en Comissió de Sanitat per part de la regidora Sevila on demanava la convocatòria d’un Ple Extraordinari per a aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals contra el tancament de la consulta del Pòsit del carrer Sant Pere. Amb esta resposta, el govern municipal demostra la nul·la sensibilitat cap a un problema que sí preocupa realment als afectats que estan arreplegant, a presses i correres, firmes per a mostrar la seua frontal oposició a esta mesura absurda i insolidària.

Pin It on Pinterest