Select Page

Nota de Premsa del Grup Municipal Bloc-Verds


Sobre la protecció del nucli històric d’Altea la Vella


El Grup Municipal del Bloc d’Altea ha emés una nota de premsa sobre la protecció del nucli històric d’Altea la Vella.


El pròxim dijous, el plenari debatrà la suspensió de llicències en l’àmbit del nucli històric del Poblet de les Cases a iniciativa del Bloc. Cal recordar que, en l’acord de pressupostos que el Grup Municipal del Bloc va firmar el 2008 amb el govern municipal, va exigir mesures de protecció urbanística per a este lloc tan emblemàtic mentre es redactara un Pla Especial de Reforma Interior (PERI). Este pla ha de regular qualsevol construcció o reforma d’Altea la Vella —com ja ho fa el de la zona històrica d’Altea— per tal de mantenir la seua imatge característica, protegir el seu patrimoni i permetre recuperar i mantenir l’habitabilitat d’esta zona.


Per al Bloc, l’aprovació d’este punt suposa una victòria davant dels abusos que el territori alteà ha patit durant molts anys. Agressions que han afectat paisatges i racons molt característics i que ja són irreparables. Per això els regidors del Grup Municipal Bloc-Verds van tornar a exigir fa poc a l’equip de govern PSOE-CIPAL —en el compliment dels acords de l’any passat—, una actuació més decidida en este sentit, plasmada ara en la proposta que es portarà al plenari i que comptarà, òbviament, amb el vot dels dos regidors del Bloc.


Els regidors del grup Municipal Bloc-Verds, Baltasar Ripoll i Pepa Narbó, conclouen el seu comunicat lamentant que esta decisió no haja passat per plenari abans, com corresponia als acords pactats, per tal d’assegurar des d’un principi que no es concedirien llicències incompatibles amb l’esperit del PERI.

Pin It on Pinterest