Select Page

El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i l’organitzadora de les Jornades Palestina, Pepa Mengual, han comparegut públicament per a desmentir les acusacions que en el dia d’ahir el PP va realitzar mitjançant una nota de premsa. En ella el Secretari General de l’agrupació acusava a l’Equip de Govern d’estar col·laborant en unes jornades en les quals un dels conferenciants, el sociòleg i analista polític Fayed Badawi, pertany al FPLP, «un grup considerat terrorista per la Unió Europea». Declaracions del Secretari General que Zaragoza ha qualificat d’escàndol «sense precedents que posen en perill la vida d’una persona».
El responsable municipal de Cultura ha aclarit que el Front Popular d’Alliberament Palestí no és un grup terrorista; «el Front Popular d’Alliberament Palestí forma part i és la segona organització de la OLP i està reconeguda per les Nacions Unides».
«Quant al senyor Fayed Badawi, hem d’informar al secretari del PP a Altea, Nacho Pardo i al grup municipal del PP que durant el mes de gener ha realitzat conferències a: Barcelona, Santiago de Compostel·la on va ser rebut pel parlament Gallec i a Lleida. Al febrer, a Valladolid fa uns dies i governat pel PP, va realitzar una conferència en una sala propietat de l’Ajuntament», ha afegit l’edil socialista.
Per concloure, Miquel Zaragoza ha acusat al PP alteà d’intentar desviar l’atenció davant els escàndols que estan apareixent en el seu partit; així com ha anunciat que s’està estudiant emprendre accions legals contra aquells mitjans de comunicació que han publicat la nota de premsa del Partit Popular sense haver contrastat abans les dades.
Pepa Mengual, Cooperant Internacional i una de les organitzadores de les Jornades Palestina, ha ratificat les paraules de l’edil de Cultura i ha demanat que el Partit Popular rectifique públicament les seues declaracions. Mengual ha avançat que Fayed Badawi oferirà les explicacions pertinents durant la conferència que demà 12 de febrer oferirà en la Casa de Cultura a les 20:30 h.
“Açò que ha succeït ens indica el gran desconeixement que existeix respecte a la realitat del que està succeint a Orient Pròxim. Com a cooperants internacionals el que volem amb aquestes jornades és aclarir conceptes perquè no es produïsquen aquestes confusions”, ha assenyalat Pepa Mengual.
 Nota: el fitxer adjunt reprodueix la nota de premsa emesa pel PP i les declaracions en resposta a la mateixa fetes pel regidor de Cultura, Miquel Zaragoza.

Pin It on Pinterest