Select Page

Aquest matí, Andrés Ripoll, Trini Amorós i Rafael Briet han signat un conveni de col·laboració per a posar en marxa una nova iniciativa cultural, a més de turística; un Portal de Turisme Cultural. En el transcurs de la signatura tots han coincidit a assenyalar la promoció del municipi com l’objectiu principal del nou portal que serà presentat en FITUR.
La iniciativa aposta per la celebració d’un festival en cadascun dels municipis participants durant l’època estival; així ho ha donat a conéixer Lino Sorrilla, Gestor Cultural i Programador dels Festivals.
«L’objectiu és crear una programació alternativa a la que s’ofereix en cadascun dels municipis. Volem potenciar els valors arquitectònics dels municipis i traure l’art al carrer» ha explicat Sorrilla. En el cas d’Altea el festival es denominarà «Un llenç en blanc», serà al mes de setembre i en ell els artistes podran mostrar el seu art.
Per a l’Alcaldessa del Guadalest, Trini Amorós, «aquests festivals són beneficiosos per a dinamitzar els sectors que amb la crisi s’estan veient afectats».
Segons l’Alcalde de Cocentaina, Radael Briet, «amb aquest nou Portal de Turisme Cultural es reforça la imatge del municipi i venem encara més les nostres pròpies poblacions».
Tant Amorós com Briet han al·ludit l’escassesa de recursos que, segons ells, la Generalitat Valenciana destina a la promoció cultural.
Com amfitrió, Andrés Ripoll ha qualificat la nova aposta com «una iniciativa complementària al que pot ser l’oferta que Altea ja està oferint». «Ens vam implicar el Castell Guadalest, Cocentaina i Altea com 3 opcions complementàries que poden compondre una ruta de tres pobles amb diferents aspectes», ha afegit el primer edil alteà.
L’Alcalde d’Altea ha conclòs la seua intervenció recordant que «Altea té història quant a arts plàstiques i que amb el Portal de Turisme Cultural podem potenciar-la encara més».


 

Pin It on Pinterest