Select Page

Aquest matí, l’Alcalde Andrés Ripoll i l’edil d’Urbanisme, Verónica López han informat de quins han estat els projectes que l’Ajuntament ja ha presentat perquè formen part de les inversions que el Govern Central portarà a terme a través del Fons Estatal d’Inversió Local. Entre les dades aportades pel primer edil alteà, «fins al moment hem presentat 6 projectes, dels quals 4 ja han estat acceptats».


Els projectes que ja compten amb l’acceptació són: rehabilitació i ampliació del Consultori Mèdic d’Altea la Vella, valorat en 570.000€; reparació de les vies urbanes d’Altea, l’import de les quals ascendeix a 87.000€; ampliació del Col·legi Públic d’Altea la Vella, 87.967€ i l’eliminació de les barreres arquitectòniques en el Nucli urbà, 53.191€. A més d’aquests 4 projectes ja acceptats, han estat presentats dos més; la creació d’una nova Estació de Bombament i la col·locació d’enllumenat públic entre el Port d’Altea i Cap Blanc. El total del cost dels projectes presentats per l’Ajuntament d’Altea a dia d’ahir, ascendeix a 1.082.000€.


En el transcurs de la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, Ripoll ha apuntat que l’Equip de Govern ha prioritzat projectes referents a les àrees d’Educació, Serveis Socials, Sanitat, Esports i Joventut i Infraestructures. L’Alcalde ha explicat que «els projectes que es presenten han de ser aprovats per la Comissió de Govern o pel Ple. La diferència per a això és la quantia econòmica i fins al moment dels presentats no n’hi ha cap que haja requerit l’aprovació plenària. No obstant això en el pròxim Ple Ordinari donarem compte dels projectes que s’han presentat». A açò Andrés Ripoll ha afegit que se seguiran aprovant projectes en les successives Comissions de Govern per a remetre’ls al Govern Central, ja que el termini estipulat per a la presentació és fins al dia 24 de gener. Per exemple, en la Comissió de Govern que tindrà lloc demà divendres, es tractarà l’aprovació de projectes com la creació d’una plaça pública enfront del Consultori Mèdic de Pla de Castell; el tapament de la séquia i l’ampliació del Camí Fondo; l’acondicionament de la Casa de l’Aigua, entre molts d’altres.


Després de la intervenció de l’Alcalde, l’edil d’Urbanisme i Portaveu del Grup Municipal Socialista, Verónica López, ha puntualitzat que «el Fons Estatal d’Inversió Local està inclòs dins del Pla I del Govern Estatal per a l’estímul de l’Economia i l’Ocupació. S’estima que amb els projectes acceptats fins al 13 de gener es generarà una ocupació de 92.000 llocs de treball. El Pla I inclou 82 mesures de diferent índole que ajuden a pal·liar la situació econòmica que estem travessant”.


La regidora ha posat l’accent en la importància que té que els ciutadans coneguen el contingut del Pla I. Un Pla que es pot trobar detallat a http://www.planE.gog.es/. «En pocs dies des de la pàgina web de l’Ajuntament es podrà enllaçar amb aquesta adreça», ha assenyalat López.


Verónica López ha conclòs la seua exposició recordant als diferents grups municipals que formen la Corporació que poden presentar suggeriments en les Comissions Informatives Municipals; com ha fet ja el Bloc i ha afegit que: «tots els grups podien haver aportat idees i buscar eixe consens que es busca, però que alguns només busquen davant els mitjans de comunicació».


Cal recordar que el Decret del Govern de la Nació, publicat en el BOE del 2 de desembre de 2008, estableix que una vegada acceptats els projectes, els Ajuntaments tenen dos mesos per a contractar i iniciar les obres i que aquestes haurien d’estar executades en un termini màxim d’1 any; és a dir, acabades en el primer trimestre del 2010.


 

Pin It on Pinterest