Select Page

Davant la imminent presentació dels pressupostos per a l’exercici 2009, el grup municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea ha manifestat la seua preocupació per la falta d’interés mostrada per l’equip de govern PSOE-CIPAL per arribar a acords previs que permeten l’ aprovació de qualsevol proposta que es vulga presentar.


Tot i que el Bloc és conscient de la nefasta situació econòmica que pateixen les arques municipals, que enguany s’agreujarà pel fet de no comptar amb un ingrés extraordinari com va ser el cànon de l’adjudicació de l’aigua, el portaveu econòmic del grup, Baltasar Ripoll, afirma que el regidor d’Hisenda hauria de fer un esforç negociador per assegurar-se la majoria suficient per traure endavant el pressupost.


Ben al contrari, a hores d’ara l’únic contacte que s’ha mantingut ha sigut a iniciativa del Bloc per recordar-li al govern que el grup no està disposat a acceptar que se li done la informació sobre el pressupost una setmana abans de ser sotmés a votació. D’eixa manera l’única cosa que ha de fer el tàndem PSOE-CIPAL que ens governa és esperar que el Bloc sucumbisca al xantatge de les presses tot apel·lant a la seua responsabilitat política.


En la seua nota, el Bloc recorda que l’Alcalde els ha acusat en més d’una ocasió de no deixar-lo governar cada volta que els nacionalistes han votat en contra d’alguna decissió de l’equip de govern. Però, per al regidor del Bloc, la lectura correcta de la situació és la contrària: el govern PSOE-CIPAl, després de 18 mesos, encara no ha entés la dinàmica amb què ha de funcionar qui governa sense majoria absoluta.


El govern municipal no pot pretendre que el grup del Bloc, com a oposició responsable haja de votar favorablement qualsevol proposta sense més. Este govern ha d’assumir, com a dinàmica evidentment lògica que qui ha decidit manar en minoria té l’obligació de saber proposar cada iniciativa, d’escoltar les dels altres i d’arribar a consensos. L’exemple més important és el del pressupost municipal, que és la norma que marcarà i farà possible la vida municipal d’Altea durant el 2009.


Baltasar Ripoll, que és també el secretari local del Bloc, afirma que la nota de premsa  recull les opinions del col·lectiu local, que va acceptar el pacte 2008 però critica l’escassa repercussió del suport del Grup Municipal Bloc-Verds, en un treball que s’ha adjudicat en exclusiva Andrés Ripoll, en nom de l’equip de govern que encapçala, mentre que no ha dubtat a atacar els nacionalistes quan no li han oferit un xec en blanc, com esperava.


El Bloc insisteix que està disposat a negociar un pressupost que aporte solucions responsables a la situació de crisi econòmica que estem patint. De fet, esta cojuntura era la més adequada per arribar  a acords amb la resta de grups i de col·lectius empresarials, ja que no hi ha dubte que comparteixen esta preocupació per la situació actual, que és la més propícia  per a ajustar alguns capítols més prescindibles —protocol o publicitat— i reforçar-ne altres, com l’assistència social o a la promoció econòmica local—, sense deixar de mantenir l’eficàcia de l’administració municipal.

Pin It on Pinterest