Select Page

Aquest matí, l’Alcalde, Andrés Ripoll i la regidor d’Agricultura, Carolina Punset, han obert les portes del primer projecte d’Horts Ecològics Urbans en el municipi. Un Hort dividit en 12 parcel·les que seran conreades per alteans que en el seu moment van sol·licitar participar en el projecte i mitjançant sorteig públic van resultar adjudicataris. “És un plaer inaugurar aquest primer Hort Ecològic a Altea perquè amb el projecte s’aconsegueix que aquestes parcel·les en el nucli urbà no es queden abandonades i a més serveix perquè la gent que li agrada l’agricultura puga en el seu temps d’oci conrear aliments per al seu propi consum”, ha assenyalat el primer edil alteà.
Andrés Ripoll ha ressaltat el caràcter social d’un projecte en el qual els participants posaran en comú els seus coneixements, experiències i potser “isca d’aquests horts algun fruit tan gran que siga digne del llibre dels rècords”.
L’Hort Urbà que acaba de ser inaugurat està situat en ple Nucli urbà del municipi, concretament en l’Avinguda Juan Alvado, així doncs, és destacable el seu fàcil accés i proximitat.
Durant el lliurament de parcel·les als adjudicataris, Carolina Punset ha indicat que “amb aquests horts urbans no només aconseguim que a qui li apetisca conrear en el seu temps lliure puga fer-ho, sinó que també assolim rehabilitar i aconseguir espais verds per al nostre municipi que estaven abandonats o en mal estat”. La regidora d’Agricultura ha apuntat que s’està treballant per aconseguir més horts ecològics urbans. Punset ha ressaltat la participació del grup Ecologistes en Acció, que una vegada per setmana visitarà l’Hort i oferirà els seus coneixements sobre l’agricultura ecològica. A més, l’edil de CIPAL ha recordat que en la web http://www.alteanatura.org/ es podrà seguir l’evolució dels Horts Urbans Ecològics; així com dels Horts Escolars que s’inauguraran en les pròximes setmanes.

Pin It on Pinterest