Select Page

La Ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado s’ha desplaçat fins a Altea per a inaugurar la nova Oficina d’Estrangeria situada en el municipi. En la seua intervenció, Salgado ha qualificat la nova infraestructura com «un nou mitjà d’acostament de l’Administració als ciutadans»; objectiu primordial de l’actual Govern de la Nació, ha recordat la Ministra. En la seua visita a Altea la Ministra ha estat acompanyada pel delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta; la Subdelegada del Govern a la Província d’Alacant, Encarna Llinares i l’Alcaldessa Accidental, Verónica López.
Després d’un minuciós recorregut per les instal·lacions, de més de 500 m2, en les quals a partir de demà mateix prestaran servei 11 empleats públics, Elena Salgado ha explicat que «aquesta nova oficina donarà servei a les comarques alacantines de la Marina Alta i la Marina Baixa, que tenen 138.000 residents estrangers, quasi la meitat de la població d’estrangers de la Província». La Ministra ha estimat que amb l’obertura d’aquesta nova Oficina d’Estrangeria es reduirà el treball de l’oficina d’Alacant en més d’un 30%; el que suposarà una important millora del servei.
Segons les dades aportades per la Ministra la nova oficina d’Altea gestionarà i resoldrà els tràmits d’autoritzacions de treball i residències inicials, procediments de règim comunitari i expedició del NIE. L’oficina disposa d’un sistema de cita prèvia i en la mateixa també es facilitarà informació general sobre procediments, es portarà a terme el registre de documents i la presentació i expedició d’autoritzacions de retorn i certificats.
«La inauguració d’aquesta nova oficina suposa la plasmació d’un important esforç inversor i de racionalització en la gestió, amb l’objectiu de millorar la prestació de serveis públics de qualitat als ciutadans, exemple concret de la decidida política de modernització de les administracions públiques» ha assenyalat Elena Salgado.
L’oficina alteana d’Estrangeria està situada al carrer Sant Isidre Llaurador núm. 1 i la inversió que el Govern Central ha portat a terme en la mateixa és de 1.250.000€, segons fonts oficials.
Per a concloure la seua intervenció, la responsable màxima del MAP s’ha referit a una altra iniciativa del Govern de la Nació com és el fons d’inversió destinat als municipis, que aportarà més de 8.000 milions d’euros per engegar projectes en tot el territori nacional. Segons Salgado a la Comunitat Valenciana s’han presentat fins ara 412 projectes, dels quals ja s’han aprovat 275, amb un cost de 139.000.000€. A la província d’Alacant s’han presentat 136 projectes, dels quals a dia de hui s’han autoritzat 128. «El ritme de presentació de projectes, que no oblidem finalitza el 10 de gener, està sent alt, pel que creiem que al final es complirà l’objectiu del Govern de reactivar les economies locals, reduint al seu torn l’índex de desocupats».


 

Pin It on Pinterest