Select Page

El portaveu econòmic del Grup Municipal del Bloc de l’Ajuntament d’Altea, Baltasar Ripoll, ha explicat en una nota de premsa l’acord al qual han arribat amb el govern municipal per a intentar salvar la lamentable situació econòmica en què es troben les arques municipals.


L’exigència de partida del Bloc ha sigut la reducció del 10% dels salaris dels regidors amb dedicació exclusiva i de les dietes per assistències a comissions informatives. “Considerem lògic que siguem els regidors els primers en contribuir a alleugerir la càrrega econòmica que patix l’Ajuntament, deixant de banda la polèmica malintencionada sobre la justicia dels salaris dels regidors”—ha afirmat l’edil.


Davant la proposta de modificació de les ordenances fiscals   —que ha suposat l’augment d’un 20% en alguns municipis de la comarca—, el Bloc ha exigit que la revisió de l’IBI fóra la mínima possible, per a no perjudicar excessivament els contribuents i, al mateix temps, que suposara una ajuda efectiva per a cobrir les necessitats bàsiques de funcionament del poble.


D’altra banda, els regidors del Bloc han fet especial incidència en la necessitat d’aplicar totes les mesures d’estalvi possibles en la gestió municipal per a ajustar els pressupostos als temps que corren. Això implica, entre altres coses, traure a concurs les concessions caducades o mal gestionades i no deixar perdre ni una subvenció.


Proposant i donant suport a estes mesures, el Bloc vol defensar en tot moment els interessos del nostre poble i mantenir el nivell dels servicis públics. Els milions d’euros del deute municipal no poden ser l’obstacle perquè l’Ajuntament deixe de funcionar, o els proveïdors hagen de fer esforços suplementaris en estos temps d’estretors econòmiques. 

Pin It on Pinterest