Les jornades gastronòmiques tindran lloc del 6 al 15 de setembre.
La regidoria de Comerç i l’Associació d’Hostalers d’Altea, AHEA, han presentat una nova edició de les jornades gastronòmiques “La Cuina Marinera”. Unes jornades que l´edil Jose Maria Borja qualifica com “les més nostres o de producte local”. En esta ocasió són 7 els establiments participants i les propostes oscil·len entre els 34 i els 45€.
Els restaurants participants en esta nova edició de “La Cuina Marinera” són: Juan Abril, Manà Lounge-Beach, Bon Vent, Ca Pere, Melitón Jardín, El Chiringuito i Casa Vital.
Com ha explicat el responsable municipal de Comerç, “estes jornades miren de posar en valor el nostre producte del mar, que forma part de la gastronomia alteana, i de donar-la a conèixer entre tots aquells que ens visiten a través dels fantàstics menús que han preparat els participants; però també perquè tots els alteans puguen tenir l’oportunitat, estos dies festius, de eixir i gaudir-ne”.
En nom d’AHEA, el president, Juan Abril ha agraït les col·laboracions rebudes i ha significat la millora de la imatge de la gastronomia alteana i de la pròpia associació, gràcies a les diferents jornades gastronòmiques que es duen a terme durant tot l’any. “Som ací i ho estarem durant molt de temps i tenim el compromís de posar la gastronomia alteana al més alt que puguem”; ha declarat Abril.
Com a gerent de Gastro Eventos i coordinador de les jornades, Mario Ayús ha apuntat que “comença la recta final de les jornades a Altea i abans d’acabar l’any tindran lloc tres esdeveniments esperats com la Cuina Marinera que hui presentem i la Cuina Internacional i la Hamburguesa”.
Respecte a la Cuina Marinera, Ayús ha comentat que “és un esdeveniment que té nivell i demostra potencial d´una selecció de restaurants que participaran per donar a conèixer uns menús pensats per al gaudi del client que ho deguste”.
Mario Ayús ha apuntat que tota la informació de les jornades estarà disponible a l’App de Gastro Eventos i les seues xarxes socials, a més dels fullets impresos i les xarxes socials municipals; alhora que ha recordat que, com a la resta de jornades gastronòmiques, s’incentivés la participació amb un sorteig de regals entre els comensals assistents.
També des d’AHEA, Francisco Darwin ha enaltit estes jornades i ha qualificat de “econòmiques les diferents propostes tenint en compte la qualitat del producte utilitzat”; a això ha afegit que “el menú inclou beguda, entrants, plat principal i postres. Els restaurants que hi participen són especialistes en el producte de peix i ho fan més que bé”.
Les jornades compten amb la col·laboració de Cañavate Distribuciones i en nom seu Javier Cañavate ha agraït que AEHA i l’Ajuntament d’Altea hagen comptat de nou amb la seua participació.
Finalment l’edil de Comerç ha agraït a AHEA, Gastro Eventos i Cañavate Distribuciones la seua col·laboració i ha convidat alteans i alteanes a gaudir d’estos 7 menús elaborats amb producte local. A més, Jose María Borja ha llançat un especial agraïment cap als restaurants participants amb aquestes paraules: “em consta la seua bona voluntat i que és una època en què hi ha feina i pot ser complicat organitzar menús d’esta qualitat, per la qual cosa moltes gràcies als participants”. Un agraïment que l´edil de Comerç ha fet extensiu a la iniciativa privada que participa de forma activa amb la publicitat dels seus productes i que a través d´estes jornades el client pot degustar.