Select Page

L’atleta alteà, Ángel López Amor realitza una fantàstica temporada al Circuit Nacional de Carrera Vertical, proclamant-se subcampió de la general i campió en la categoria sub30. A més, ha sigut l’únic atleta a completar totes les proves del circuit a Espanya, superant importants desafiaments a Bilbao, Oviedo, Benidorm, Barcelona, ​​Madrid i Marbella.

El recorregut començava al Funicular d’Artxanda, Bilbao, on va aconseguir el cinquè lloc general amb un temps de 7:59 minuts i en què va destacar el seu bon rendiment tot i que estava refredat.

La seua següent parada va ser a Oviedo, a l’emblemàtic edifici La Girafa, on va pujar 21 plantes i 349 esglaons i va quedar quart, per tot just un segon respecte a l’anterior classificat, amb un temps d’1:33 minuts.

Un dels reptes més grans de la temporada va ser la Pujada Vertical del Gran Hotel Bali, Benidorm, prova de la Copa del Món de Towerrunning, en què, malgrat una lesió, va aconseguir el lloc 13è en la categoria elit i 4rt entre els espanyols, amb un temps de 5:20 minuts en una cursa de 52 pisos i 952 esglaons.

La temporada també va incloure l’exigent Vertical Montserrat, en què va superar 2.180 esglaons en 13:28 minuts; assegurant així el quart lloc de la general.

Posteriorment, a la Torre Emperador de Madrid, va aconseguir la quarta posició a la general i primera en la seua categoria sub30, després de pujar 55 pisos en 7:22 minuts.

Una altra prova clau va ser la Vertical Marbella, en una cursa que va combinar trams plans amb pujada i baixada de 15 plantes. Allà es va posicionar sisè a la general i segon a la seua categoria.

La temporada es tancava a la Torre Diagonal One, Barcelona, ​​on, en una emocionant competició, l’alteà aconseguia el segon lloc de la general i primer a la seua categoria amb un temps de 3:02 minuts.

L’atleta es mostra satisfet de la temporada realitzada, malgrat els imprevistos en el seu estat físic i ha agraït als seus patrocinadors que li hagen permès completar este circuit i preparar millor els propers reptes. “Conèixer els terrenys és clau, i gràcies a ells he pogut continuar competint al nivell més alt. Este any ha sigut d’aprenentatge i superació sobre els altres circuits nous”; ha declarat López Amor.

Pel que fa als desafiaments internacionals, la temporada també ha portat l’alteà a representar Espanya en una prova internacional de la Copa del Món de Towerrunning a Varsòvia, Polònia, on va competir al gratacel Rondó 1, pujant 76 pisos i 1.872 esglaons. En esta prova finalitzava al lloc 17 de la general i 2n espanyol amb temps de 4:28 minuts a la primera pujada i 9:06 minuts a la segona.

Després d’un any de grans èxits, l’alteà ja està planificant la seua participació en properes competicions i ha comentat, “tot i no tenir bones sensacions en carrera i la lesió estic súper content de estar al pòdium. L’any que ve vull anar a batre les meues marques personals i poder guanyar com el 2023, si les lesions em respecten”.

Des de l’àrea d’esports municipal, la responsable, Sara Soler, ha felicitat el corredor alteà pels èxits aconseguits este any i li ha desitjat una pròspera nova temporada.