Select Page

L’Oficina PANGEA de l’àrea de Benestar Social ha posat en marxa, per commemorar el Mes de la Diversitat Cultural que se celebra al setembre, el programa d’activitats “El Mundo en tus Manos”. Així ho ha indicat l’edil d’àrea, Anna Lanuza, que ha explicat que este programa constarà de 4 activitats compreses entre el 2 i el 27 de setembre, l’objectiu del qual és “fomentar la participació entre les persones immigrants i autòctones d’Altea, per facilitar la convivència; intercanviant vivències i aspectes culturals i gastronòmics. A més, de conscienciar sobre el moviment migratori i lluitar contra el racisme i l’homofòbia”.

Segons ha explicat edil de Benestar Social, “estos tallers són gratuïts, estan subvencionats per la Diputació d’Alacant i el nombre de places és limitat”.

L’Oficina PANGEA, encapçalada per Raquel Ruíz, és l’encarregada de la programació a què ja es pot inscriure la ciutadania, bé acudint directament al Centre Social; telefonant al 966 882 702 o al 965 843 075, o enviant un correu electrònic a pangea@altea.es .

Entre les dades aportades per Anna Lanuza, “els tallers es faran en diverses sessions i recorreran diversos continents. Per exemple, Àfrica a través del Taller de Teatre Interactiu que tindrà lloc els dies 6, 9, 10, 13, 16 i 17 de setembre d’11.00 a 13.00 hores al Centre Social.

Amèrica amb el Taller de Ball Llatí els dies 3, 6, 10, 13, 17 i 20 de setembre de 9.30 a 10.30 hores al Centre Social.

Àsia amb el Taller de Cuina Asiàtica els dies 5, 9, 12, 16, 19 i 20 de setembre de 10.00 a 12.00 a l’Aula de Cuina.

Europa amb Rutes Guiades per donar a conèixer millor el nostre poble i la nostra història. Amb eixida des de la Plaça del Convent, s’han preparat dos rutes guiades. La del dia 12 de setembre serà oferta en espanyol i el 19 de setembre en anglès, ambdues amb un horari de 19.00 a 20.30.

Per part seua, la tècnica de l’oficina de PANGEA, Raquel Ruíz, assenyalava que “el motiu principal pel qual s’han organitzat estes activitats és facilitar la integració, la cohesió i la convivència mitjançant la participació de tots els ciutadans, independentment de la seua nacionalitat”. Al que ha afegit, “estos tallers tenen també com a objecte que els participants creen un espai divertit en què cada participant aporte coneixements del seu país, facilitant la integració i convivència”.

Finalment l’edil, ha subscrit que, “a més de buscar un nexe d’unió entre les diferents cultures, idiomes i vivències, estes activitats suposen un benefici per als que hi participen, ja que la finalitat és l’enriquiment personal i la sensibilització davant de la xenofòbia”. Anna Lanuza ha recordat que “al Centre Social es troba l´Oficina PANGEA, on les persones estrangeres poden acudir per informar-se i assessorar-se en matèria d´estrangeria i nacionalitat”.

Pin It on Pinterest